Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Futbola klubs „Skonto” neilgi pirms jaunās sezonas sākuma oficiāli papildinājis rindas ar trīs futbolistiem – Latvijas izlases kandidātu Igoru Savčenkovu, Lietuvas izlases uzbrucēju Tadu Labuku un Krievijas aizsargu Romānu Amirhanovu, informē komandas preses dienests.

29 gadus vecais Savčenkovs ilgu laiku spēlēja „Ventspils” rindās, spēlējis arī Daugavpils „Dinaburg” un „Jelgavā”. 1,95 metrus garais aizsargs ilgu laiku ir arī Latvijas izlases treneru uzmanības lokā, Latvijas valstsvienībā aizvadījis trīs spēles, bet vārtus nav guvis.

Ievērojams papildinājums ir Lietuvas izlases uzbrucējs Tads Labuks (Tadas Labukas). 2009.gadā Labukas noslēdza līgumu ar Polijas klubu Gdiņas „Arka”, kuras rindās divu sezonu laikā Polijas ekstraklases čempionātā 56 spēlēs guva 10 vārtus. Pēc „Arka” izkrišanas uz pirmo līgu Labuks pārgāja uz pazīstamo norvēģu klubu „Brann”, kura rindās nospēlēja 11 spēles. Pēc līguma beigām Labucks nolēma karjeru turpināt „Skonto” rindās.

Vēl viens papildinājums aizsardzībā ir 22 gadus vecais Krievijas futbolists Romāns Amirhanovs (Roman Amirkhanov). 2006.gadā viņš Krievijas U-16 izlases rindās kļuva par Eiropas čempionu, bet līdz šim pēdējais viņa klubs bija Gelendžikas „Olimpija”.

Jau iepriekš komandu pastiprināja pazīstamā ukraiņu futbolista Sergeja Šmatovaļenko dēls Sergejs Šmatovaļenko jaunākais.

Visi skontiešu rindas papildinājušie spēlētāji jau piedalījušies vairākos pārbaudes mačos, kuros galvenais treneris Marians Pahars futbolistus novērtējis kā ievērojamu papildinājumu pirms jaunās sezonas. Paredzams, ka komandu papildinājušie futbolisti varēs palīdzēt „Skonto” jau šo svētdien, kad skontieši Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tiksies ar „FC Jūrmala”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!