Foto: F64

Uzsākot devītās kārtas izspēli, Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā piektdien uzvaru izcīnīja Rīgas "Skonto" futbolisti, tādējādi kļūstot par jaunajiem turnīra līderiem.

"Skonto" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Jelgavas" futbolistus.

Pirmajā puslaikā vairākas iespējas atklāt mača rezultātu bija "Skonto" rindās spēlējošajam Artūram Karašauskam, taču viņš savas iespējas nerealizēja. Tiesa, futbolista centieni atmaksājās otrajā puslaikā pēc nepilnām desmit nospēlētām minūtēm, kad pēc "Jelgavas" neveiksmīgi izpildītā stūra sitienu labā pretuzbrukumā devās "Skonto" futbolisti, kuri momentu nobeidza ar precīzu Karašauska sitienu. Jau mača kompensācijas laikā "Jelgavai" bija laba iespēja nobeigt spēli ar veiksmīgi izpildītu standartsituāciju un izlīdzināt cīņas rezultātu, taču arī šoreiz viesi neizmantoja savu iespēju.

Šī cīņa pēdējo gadu laikā ieguvusi jau principiālu noskaņu, bet šīs sezonas virslīgas ievadā abas komandas martā Jelgavā cīnījās neizšķirti 0:0.

"Jelgava" pirms šī mača turnīrā nebija zaudējusi piecos mačos pēc kārtas, turklāt aizvadītajā nedēļā trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja Latvijas kausa izcīņā.

Šīs kārtas izspēle turpināsies sestdien, kad Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā uzņems "Liepāju", bet svētdien "Metta"/"Latvijas Universitāte" spēkosies ar "Daugavpili".

Ceturtdien parādījās informācija, ka spēļu sarunāšanas aizdomu ēna krīt uz "Gulbene" vienību, tāpēc tās svētdien ieplānotā spēle pret čempioni "Ventspils" pārcelta uz nenoteiktu laiku.
Virslīgas kopvērtējumā jaunā līdere ar 17 punktiem deviņās spēlēs ir "Skonto". Tai ar 16 punktiem astoņās spēlēs seko "Ventspils", bet no tās par punktu atpaliek Jūrmalas "Spartaks" un "Liepāja".
Piektie ar 13 punktiem ir "Jelgavas" futbolisti, savukārt pirmo sešinieku ar deviņiem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Pēdējās divas vietas turnīra tabulā ieņem "Metta"/LU, kas tikusi pie četriem punktiem, un tikai neveiksmes piedzīvojusī "Gulbene".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.
"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!