"Skonto" stadiona zemes īpašnieki SIA "Adventika Group" vērsušies pie Latvijas tieslietu ministra Dzintara Rasnača ar sūdzību par notiekošo šajā nekustamajā īpašumā, kur notiek kustamās mantas demontāža.

"Adventika Group" jau pirms tam bija vērsušies Valsts policijā, kur ir uzsākta resoriska pārbaude un kas lems, vai ir pamats uzsākt kriminālprocesu. Kā informē "Adventika Group" pārstāvji, "veikti arī citi juridiski soļi: tiesai iesniegta sūdzība par tiesu izpildītāja rīcību un lūgums atlikt izpildītāja darbības līdz lēmumam par sūdzību; iesniegta sūdzība ar lūgumu atcelt kustamās mantas apķīlājumu; par tiesu izpildītāju sūdzības iesniegtas arī Zvērinātai tiesu izpildītāju padomei un Tieslietu ministram".

Tāpat zināms, ka "Adventika Group" jau agrāk vērsusies ar citu iesniegumu Valsts policijā, saskaņā ar Latvijas Republikas Krimināllikuma 177. pantu lūdzot sākt kriminālprocesu par krāpšanu pret SIA "Light", kas ir stadiona kustamās mantas īpašniece.

"2015. gadā iegādājāmies "Skonto" stadionu kā kopīgu īpašumu, un 2016. gadā SIA "Light" vērsās pret "Adventika Group" ar civilprasību, pretendējot uz daļu kustamā īpašuma. Ar pirmstiesas lēmumu daļa kustamās mantas ir apķīlāta, bet pirmstiesas lēmumā skaidri un gaiši pateikts, ka to demontēt nedrīkst, jo tiesa nav notikusi," savu pozīciju pamato "Adventika Group". "Nesaprotamu iemeslu dēļ tiesu izpildītājs aizpagājušajā nedēļā sāka rīkoties. Nav arī skaidrs, kāpēc kopā ar tiesu izpildītāju bija ieradusies persona, kurai, kā ziņo masu mediji, jau sen par pārkāpumiem atņemta tiesu izpildītāja licence - Inga Čepjolkina."

"Adventika Group" savā paziņojumā vēlreiz uzsver, ka stadions nopirkts kā kopums – gan nekustamais, gan kustamais īpašums. Tomēr portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Adventika Group" ir iegādājusies tikai nekustamo īpašumu un savulaik vēlējusies stadionu nojaukt. Mainoties īpašniekiem, mainījās arī kompānijas nodomi – stadionu nevēlējās nojaukt, bet kustamais īpašums tobrīd piederēja citiem.

"Mums ir pamatotas aizdomas, ka uzņēmums, kas cenšas ar varu atņemt daļu mums piederošā kustamā īpašuma, iespējams, saistīts ar agrākajiem "Skonto" stadiona īpašniekiem SIA "SSA", kas šādi acīmredzot vēlās saņemt maksu par vienu un to pašu īpašumu divas reizes," uzskata "Adventika Group" valdes loceklis Aleksandrs Krakovs.

Ziņots, ka 7. aprīlī tiesu izpildītāju un policijas klātbūtnē sākās "Skonto" stadiona kustamā īpašuma demontāžas darbi. Tādējādi apdraudēta futbola līdzjutēju ilgi gaidītā 9. jūnijā paredzētā Latvijas futbola izlases spēle pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli ar superzvaigzni Krištianu Ronaldu sastāvā.

"Adventika Group" un "Light" līdz šim nav spējušas vienoties, arī Latvijas Futbola federācija (LFF) nespēj ietekmēt abu pušu strīdu, tādējādi tiek meklēti alternatīvi varianti, kā sarīkot spēli "Skonto" stadionā. Ja šajā nedēļā neizdosies rast risinājumu, LFF spēli būs jārīko vai nu Liepājā, kas paudusi gatavību uzņemt maču, vai ārpus valsts robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!