Foto: DELFI
Lai gan gadiem Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons un citi Latvijas futbola dzīves cilvēki runā, ka Latvijas futbola izlases mājas spēļu vietu "Skonto" stadionu tā īpašnieki plāno jaukt nost, tuvākajos gados šī sporta arēna paliks galvaspilsētas centrā.

Pirms gada "Skonto" stadiona jaunie investori teica, ka 2016. gada sākumā to plānots nojaukt un tā vietā sākt būvēt daudzdzīvokļu un biroju augstceltnes. Tagad 2016. gada vasarā "Skonto" stadionā joprojām dzīvo futbols un šeit spēles aizvada Latvijas virslīgas klubs "Riga FC", kā arī "Skonto", kas spēlē pirmajā līgā.

Tāpat par spēlēšanu "Skonto" stadionā nav jāuztraucas Latvijas futbola izlasei, jo LFF noslēgusie vienošanos ar stadiona īpašnieku pārstāvjiem par valstsvienības spēlēšanu šajā arēnā.

"Latvijas izlase bez problēmām aizvadīs visu nākamo atlases ciklu "Skonto" stadionā. Esam noslēguši ar stadiona apsaimniekotājiem, kas pārstāv īpašniekus, vienošanos. Mums ir līgums, un no stadiona īpašnieku puses nav nekādu indikāciju, ka tur varētu nebūt stadions tuvākajā laikā," portālam "Delfi" skaidroja LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks.

Pukinsks piebilda, ka tuvākajā laikā LFF valdē plānots skatīt valstsvienības mājas spēļu jautājumu ilgtermiņā. Tādējādi drīzumā būs apstiprināts plāns, kur valstsvienība tuvākajos četros gados plāno aizvadīt mājas spēles. Līdz ar to arī līdzjutēji laicīgi zinās Latvijas futbola izlases mājas spēļu vietas un nebūs neskaidrība par valstsvienību maču norises vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!