"SMScredit.lv" Ziemas kausa atklāšanas spēlē starp divām Rīgas komandām pirmdien "Skonto" ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja "Daugavu".

Spēles rezultāts tika atklāts 19.minūtē, kad no tuvas distances ar vārtu guvumu izcēlās Igors Kozlovs. Savukārt 81.minūtē "Skonto" pārsvaru dubultoja Artūrs Karašausks, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Šo iespēju nopelnīja Edgars Kārkliņš, pret kuru soda laukumā noteikumus pārkāpa Rītis Pilots.

Kopumā mačs tika aizvadīts ar vienlīdz bīstamiem uzbrukumiem uz abiem vārtiem, taču šoreiz "Skonto" vārtsargs Germans Māliņš, kuram nesen netika pagarināta vienošanās ar Baltkrievijas spēcīgāko komandu Borisovas BATE, palika nepārspēts.

Šīs abas komandas sacenšas A apakšgrupā, kuras nākamajā mačā otrdien valsts čempione "Ventspils" sacentīsies ar "Daugavpils" vienību.

Tāpat A apakšgrupā sacentīsies arī "Metta"/"Latvijas Universitāte", kas turnīrā iesaistīsies nākamajā nedēļā.

Tikmēr B grupā spēlēs virslīgas vienības "Gulbene", "Liepāja", "Jelgava", kā arī "Syform" pirmās līgas komandas "Valmiera Glass"/BSS un Rēzeknes BJSS.

Kā zināms, Valmieras un Rēzeknes komandas sacensībās aizstās Jūrmalas "Spartaku" un Daugavpils "Daugavu", kas no dalības Ziemas kausā atteicās.

Ziemas kauss līdz 28.februārim risināsies "Skonto" hallē, Rīgā.

Pēc apakšgrupu cīņām sekos spēles par vietām, katras grupas attiecīgās vietas komandai tiekoties ar otras grupas tās pašas pozīcijas komandu.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!