Foto: DELFI
Slavenais "San Siro" stadions, kas jau vairākus gadu desmitus slejas Milānas pilsētā, nav ieguvis vēsturiskā objekta statusu, tādējādi būve nav pasargāta no demontāžas, par kuru iepriekš jau runājuši pazīstamie futbola klubi Milānas "Inter" un "AC Milan".

"Īpašums, kas zināms ar vārdu "San Siro", neatbilst vēsturiskā objekta prasībām," teikts Lombardijas reģiona Itālijas vēsturiskā mantojuma ministrijas paziņojumā.

To, ka stadiona dienas ir skaitītas, iepriekš jau ziņoja abi futbola grandi "Inter" un "AC Milan". Abas komandas dala šo stadionu, bet nākotnē tā vietā vēlas redzēt jaunu būvi ar 60 000 sēdvietām.

Pilsētas varas kuluāros domas par šo stadionu dalās, tāpēc lūgts valsts ekspertu padoms. Stadions, kas celts 1926.gadā, laikam ejot, regulāri ticis uzlabots, kā rezultātā no oriģinālās būves palikusi vien maza daļa. Ar to nav pietiekami, lai pasludinātu stadionu par aizsargājamu būvi.

Abas futbola komandas blakus "San Siro" stadionam vēlas celt jauno mājvietu, bet līdzšinējais futbola vēstures liecinieks kļūtu par lielu izklaides, iepirkšanās un aktīvās atpūtas vietu.

Milānas futbola komandas ar jaunā stadiona plānu nāca klajā pagājušā gada septembrī, paužot, ka projekta kopējās izmaksas varētu sasniegt 1,2 miljardus eiro.

Pilsēta mērs Džuzepe Sala uzsvēris, ka stadions būtu jāatjauno, lai jau 2026.gadā tas uzņemtu ziemas olimpiskās spēles, atzīmēdams savu 100.jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!