Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pazīstamais Spānijas futbola granda "Barcelona" aizsargs Žerārs Pikē jau sestdien noslēgs savu karjeru, ceturtdien paziņoja futbolists.

"Barcelona" sestdien savā stadionā "Camp Nou" uzņems "Almeria" futbolistus, un tā būs 35 gadus vecā Pikē noslēdzošā spēle slavenā kluba sastāvā. Pēdējos gados viņam ir problēmas izkarot svarīgu vietu komandas sastāvā.

"Vienmēr esmu teicis, ka nevienā citā komandā kā "Barcelona" es nespēlēšu, un tā tas arī paliks," akcentēja Pikē. "Futbols man ir devis visu, "Barcelona" man ir devusi visu, tās fani man ir devuši visu."

"Tagad, kad visi mani bērnības sapņi ir piepildījušies, esmu nolēmis, ka pienācis laiks šim ceļojumam likt punktu," pauda Pikē.

Tieši "Barcelona" klubā, pievienojoties tā jauniešu sistēmai, Pikē sāka savu karjeru, taču 2004. gadā viņš vēl pirms pirmā profesionālā līguma parakstīšanas nolēma pievienoties slavenajai Anglijas vienībai Mančestras "United". Tajā viņš nespēja iekarot nozīmīgu lomu, kaut gan 2008. gadā komanda uzvarēja Anglijas Premjerlīgā un UEFA Čempionu līgā. Tajā pašā gadā aizsargs atgriezās Barselonā.

"Barcelona" rindās Pikē kļuva par aizsardzības balstu un nospēlēja vairāk nekā 600 spēļu, gūstot 30 trofejas, ieskaitot astoņu Spānijas čempiontitulus, trīs kausus UEFA Čempionu līgā un septiņus Spānijas Karaļa kausā.

Pēdējos gados "Barcelona" gan nepiedzīvo tos vieglākos laikus, īpaši finansiāli. Šobrīd tā vietējā līgā ir otrā, par vienu punktu atpaliekot no sīkstās konkurentes Madrides "Real". Savukārt Čempionu līgā neizdevās izkļūt no grupas.

Pikē karjeru Spānijas izlasē noslēdza 2018. gadā. Valstsvienības sastāvā viņam 102 spēles un pa reizei iegūts Pasaules kauss (2010. gadā) un zelts Eiropas čempionātā (2012.).

Šis Pikē bijis vētrains gads, jo pēc krāpšanas skandāla tika šķirta viņa laulība ar slaveno dziedātāju Šakiru, kā arī finansiālo problēmu dēļ klubs viņu lūdza spēlēt par zemāku atalgojumu. Neoficiāli zināms, ka vienība joprojām viņam ir parādā naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!