Foto: AFP/Scanpix/LETA
Slavenais Meksikas futbolists Rafaels Markess paziņojis par savas profesionālās sportista karjeras beigām.

Pašlaik 39 gadus vecais Markess šogad spēlēja savā piektajā Pasaules kausa finālturnīrā. Tik daudz reizes šajās sacensībās bijuši vienīgi Antonio Karvahals, itālis Džanluidži Bufons un vācietis Lotārs Mateuss.

Pasaules kausā Meksika izkļuva no apakšgrupas, taču astotdaļfinālā ar 0:2 piekāpās Brazīlijai. Markess laukumā devās periodiski, galvenokārt spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, taču sev atvēlētājā laikā allaž bija vienības kapteinis.

Aizsargs 39 gadu un 139 dienu vecumā kļuva par vecāko spēlētāju, kurš piedalījies Pasaules kausa izslēgšanas spēlēs.

Markess profesionāla futbolista statusā bija 22 gadus. Viņš savas karjeras laikā spēlēja tādās komandās kā "Monaco" (Francija), "Barcelona" (Spānija), Ņujorkas "Red Bull" (ASV), Veronas "Hellas" (Itālija) un meksikāņu vienībās "Atlas" un "Leon".

Spilgtākos karjeras gadus viņš aizvadīja Barselonā, kur Markess 240 spēlēs guva 12 vārtus. Savukārt Meksikas izlasē Markess debitēja 1997. gadā, nospēlējot 147 spēles un izceļoties ar 19 vārtiem.

Futbolista vārds gan pērn tika saistīts ar narkotiku tirdzniecību, bet Meksikas futbola federācija deva zaļo gaismu viņa spēlēšanai Pasaules kausa finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!