Foto: AFP/Scanpix

Krievu speciālists Leonīds Sluckis pēc vairāku gadu darba atstās Latvijas futbola pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētās Krievijas čempiones Maskavas CSKA galvenā trenera amatu, otrdien pavēstījis klubs.

Pašlaik 45 gadus vecā Slucka pēdējais mačs pie CSKA stūres būs trešdien gaidāmā UEFA Čempionu līgas izbraukuma spēle pret Anglijas komandu Totenhemas "Hotspur".

Sluckis par CSKA galveno treneri strādāja jau kopš 2009. gada, bet pirms tam viņš bija vadījis citas Krievijas futbola komandas. Savukārt pērn speciālists tika apstiprināts Krievijas valstsvienības galvenā trenera postenī. Šo komandu viņš pēc neveiksmīga atlases cikla sākuma aizveda līdz Eiropas čempionāta finālturnīram, kurā krievi nospēlēja blāvi un no apakšgrupas neizkļuva, bet pēc tam ar Slucki sadarbība tika pārtraukta.

Kopā ar CSKA Sluckis trīs reizes - 2013., 2014. un 2016. gadā - kļuva par Krievijas čempionu, kā arī divas reizes ieguva valsts kausu. Kopumā šī speciālista vadībā Maskavas klubs izcīnīja septiņas trofejas.

CSKA klubs pavēstījis, ka Slucka aizvietotāju paziņos līdz šīs nedēļas beigām.

Krievija premjerlīgas kopvērtējumā CSKA ar 32 punktiem 17 spēlēs ir trešajā vietā, no līderes Maskavas "Spartak" atpaliekot par astoņiem punktiem. Savukārt UEFA Čempionu līgā ar piecās spēlēs gūtiem trim punktiem tā ir pēdējā E apakšgrupas kopvērtējumā, taču, uzvarot "Hotspur", var nodrošināt vietu UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Cauņa CSKA komandu pārstāv jau kopš 2011. gada, taču ļoti bieži cīnījies ar savainojumiem, turklāt traumu dēļ šosezon viņš vēl nav izgājis laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!