Foto: Publicitātes foto

Vārtsargam Rūdolfam Oskaram Soloham 12 minūtes pirms pamatlaika beigām atvairot 11 metru soda sitienu, Salaspils "Super Nova" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā mačā mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja pērnās sezonas čempioni "Valmieru".

Vienīgos vārtus uzvarētājiem ar 11 metru soda sitien guva Deniss Rakels.

Svētdien laukumā tikās komandas, kas 2022. gada sezonu noslēdza turnīra tabulas pretējās pozīcijā – ja "Valmiera" kļuva par čempioni, tad "Super Nova" palika pēdējā.

Pirmā puslaika vidū pēc Eduarda Višņakova bīstama uzbrukuma "Valmieras" vārtsargs Klāvs Lauva cīņā par bumbu nogāza pretinieku un uz čempionu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To izpildīja Rakels, 26. minūtē panākot 1:0 "Super Nova" labā.

Otrajā puslaikā valmierieši uzbruka vairāk, taču pirmie tuvāk vārtu guvumam bija mājinieki, 14 minūtes pirms pamatlaika beigām trāpot pa pārliktni. Sekojošajā epizodē pēc Jegora Cīruļa spēles ar roku soda laukumā uz "Super Nova" vārtiem tika nozīmēta "pendele".

Ivana Želizko 78. minūtē izpildīto 11 metru soda sitienu Soloha atvairīja, liedzot valmieriešiem panākt 1:1. Nedaudz vēlāk Soloha vēlreiz nospēlēja droši bīstamā epizodē un nosargāja vārtus neskartus.

Jau ziņots, ka pārējās sestās kārtas spēlēs "Liepāja" mājās spēlēja neizšķirti pret "Audu" (1:1), RFS ar 2:0 bija pārāka par "Tukums 2000"/"Telms", "Daugavpils" un "Riga" duelis noslēdzās neizšķirti 1:1, bet "Jelgava" ar 2:1 uzvarēja "Metta".

Turnīra tabulas augšgalā ar 14 punktiem sešās spēlēs ir "Riga", 12 punkti ir RFS, bet trešo vietu ar deviņiem punktiem ieņem "Jelgava", kurai ar tādu pašu punktu skaitu piecos dueļos seko "Metta". Astoņus punktus ir guvušas "Valmiera" un "Auda", septiņi punkti piecās cīņās ir "Liepājai", bet sešus guvusi "Super Nova". Pieci punkt ir "Daugavpilij", bet trīs – "Tukums 2000"/"Telms" komandai.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu – RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!