Foto: Publicitātes foto

Somijas futbola izlase sestdien Ventspilī izcīnīja trešo vietu Baltijas kausa izcīņā.

Ventspilī notikušajā cīņā par trešo pozīciju Somija ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Igauniju.

Mača rezultāts tika atklāts četras minūtes pēc otrā puslaika sākuma, kad izcēlās Perparims Hetemajs. Savukārt otros vārtus Somijas izlases labā divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva uz maiņu nākušais Vateri Morens.

Somija gan pašā kompensācijas laika izskaņā guva trešos vārtus, taču tiesneši fiksēja aizmugures stāvokli.

Šī mača sākums bija iecerēts plkst.14, taču tehnisku ķibeļu dēļ tas tika pārcelts par vienu stundu.

Vēlāk vakarā Liepājā tiks aizvadīts Baltijas kausa izcīņas fināls, kurā tiksies Latvija ar Lietuvu.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase ceturtdien pusfinālā pēcspēles 11 metru soda sitienos ar 1:0 uzveica Igauniju. Šis mačs kļuva par atvadām no valstsvienības tās visu laiku rezultatīvākajam futbolistam Mārim Verpakovskim. Tikmēr Lietuva pusfinālā ar 1:0 pārspēja Somiju.

Latvijas futbola izlase līdz šim Baltijas kausa trofeju ir ieguvusi 21 reizi, kas ir labākais rādītājs starp visām šī reģiona valstīm. Latvija ir arī pašreizējā titula glabātāja.

Baltijas kausa izcīņa nacionālajām izlasēm tiek uzskatīta par vecāko starptautisko futbola turnīru Eiropā. Atbilstoši vēstures liecībām pirmajā turnīrā 1928.gadā triumfēja Latvijas izlase. Agrāk šāds turnīrs tika rīkots katru gadu, bet šobrīd Baltijas kauss notiek reizi divos gados Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā. Pirms diviem gadiem Igaunijā kausu izcīnīja Latvijas valstsvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!