Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānijas un Itālijas futbola augstākās līgas nozīmējušas atsākšanās datumus, meistarsacīkstes turpinot attiecīgi 11. un 20. jūnijā.

Spānijas valdība ļāva futbola sezonai atsākties ar 8. jūniju, bet pirmā spēle notiks trīs dienas vēlāk, kad pilsētas derbijā tiksies "Sevilla" un Seviljas "Real Betis".

Spānijas čempionātā palicis aizvadīt 11 kārtas un sezona varētu noslēgties 26. jūlijā. Kā nākamajās sezonas sākums tiek minēts 12. septembris.

Spānijā pēc 27 kārtām turnīra līderpozīcijā atrodas "Barcelona", kas par diviem punktiem apsteidz savu sīvāko konkurenti Madrides "Real".

Tikmēr Itālijā vietējais čempionāts jeb A sērija tiks atsākts 20. jūnijā – datumā, ko iepriekš šonedēļ apstiprināja valdība. Jūnija trešajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas četras nenotikušās 25. kārtas spēles.

Nedēļu ātrāk atsāksies Itālijas kausa izcīņa. Vispirms notiks pusfināla atbildes spēles Turīnas "Juventus" – "AC Milan" (pirmajā spēlē 1:1) un "Napoli" – Milānas "Inter" (1:0), bet fināls tiks aizvadīs 17. jūnijā.

Itālijas A sērijā jāaizvada vēl 12 pilnas kārtas. Turnīrā līderpozīciju ieņem Turīnas "Juventus", kas par punktu apsteidz Romas "Lazio".

Vietējo čempionātu jūnijā cer atsākt arī Anglijas premjerlīga, savukārt Vācijā pirmie mači notika jau pirms divām nedēļām. Francijā valdības noteikto ierobežojumu dēļ, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību, sezona jau tika pasludināta par noslēgtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!