Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirms ieiešanas stadionā faniem tiks nomērīta ķermeņa temperatūra, kā arī būs noteikti vēl vairāki ierobežojumi, vēsta protokols, kuru Spānijas futbola līgas ("La Liga") vadība nosūtīja visām komandām.

Lai arī protokolā nav norādīts, kad tribīnēs atkal būs redzami Spānijas futbola līdzjutēji, tajā teikts, ka faniem pēc atgriešanās stadionā būs liegts svinēt savu klubu panākumus. Proti, netiks atļauti apskāvieni, kā arī personas savā starpā nevarēs sarokoties.

Izstrādātais protokols klubiem tika nosūtīts svētdien, savukārt dienu vēlāk tas jau nonāca arī "Associated Press" rīcībā. Dokumenta apjoms ir 16 lapaspuses un tajā sīki aprakstīts, kas klubiem jādara, lai garantētu drošus apstākļus savos stadionos.

Zināms, ka fani stadionos drīkstēs ierasties iepriekš noteiktos laikos, bet personas, kuru ķermeņa temperatūra būs augstāka par 37,5 grādiem pēc Celsija, arēnā netiks ielaistas. Tāpat stadionos netiks tirgots nedz ēdiens, nedz dzērieni.

Gadījumā, ja pirmais temperatūras mērījums pārsniegs noteikto atzīmi, konkrētais cilvēks pēc desmit minūtēm tiks pārbaudīts vēlreiz. Ja temperatūras mērījums aizvien būs paaugstināts, spēli nāksies noraudzīties ārpus arēnas.

Plānots, ka stadionus būs ļauts piepildīt līdz vienai trešdaļai no to kopējās ietilpības. Gados vecāki cilvēki arēnā drīkstēs ierasties īsi pirms mača sākuma, un viņi tiks nosēdināti tuvāk evakuācijas izejām. Citas fanu grupas stadionā ieradīsies ar 15 minūšu intervālu. Līdzīga procedūra tiks ievērota arī pēc spēles beigām.

Faniem būs lūgts nelietot sabiedrisko transportu.

Tāpat protokolā minēts, ka līdzjutēji tiks lūgti lieki nepamest savas sēdvietas un regulāri nāksies lietot roku dezinfekcijas līdzekļus, kuru sastāvā ir alkohols. Arī durvju rokturus nebūs ieteicams aiztikt.

Atbalstītāji, kuru rīcībā ir sezonas abonementi, priekšlaicīgi varēs veikt reģistrāciju, norādot, ka plāno vai neplāno apmeklēt spēli. Viņiem gan netiks garantēta iespēja ieņemt savas iepriekš plānotās vietas.

Stadionos faniem tiks izdalītas informatīvas lapas, bet spēli varēs apmeklēt vien tad, ja internetā tiks lejuplādētas arēnas apmeklējuma instrukcijas.

Spānijas valdība šonedēļ valstī atcēla ārkārtas situāciju, taču vairāki ierobežojumi aizvien vēl ir spēkā, tostarp liegta masu pulcēšanās. "La Liga" atbalstītājus stadionā vēlas redzēt tiklīdz visi apstākļi būs droši, bet Spānijas varasiestādes aizvien ir piesardzīgas šajā sakarā. Gala lēmums šajā jautājumā būs jāpieņem pašvaldībām un arī valdībai.

Spānijas Sporta lietu valsts sekretāre Irene Losano norādīja, ka vēlētos, lai fani stadionos atgriežas pēc iespējas ātrāk, taču tas, visticamāk, nenotiks ātrāk par nākamo sezonu.

Vietējā čempionāta spēle bez līdzjutējiem atsākās 11. jūnijā.

Otrdien Spānijas čempionātā gaidāmas trīs spēles. Vakara centrālajā duelī vicelīdere "Barcelona" uzņems pie Bilbao "Athletic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!