Foto: AFP/Scanpix
Graujošu uzvaru Konfederāciju kausa izcīņas spēlē ceturtdien izcīnīja Spānijas izlase, kas ar rezultātu 10:0 (4:0) sagrāva Taiti futbolistus.

Uzvarētājiem ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Fernando Torress, trīs vārti Davida Viljas kontā, divas reizes precīzi sita Davids Silva, bet reizi bumbu vārtos raidīja Huans Mata.

Citā mačā Urugvajas izlase ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Nigērijas valstsvienību.

Urugvajas komandā precīzi sita Djego Lugano un Djego Forlans, kura kontā uzvaras vārtu guvums, bet Nigērijas vienībā ar rezultatīvu raidījumu izcēlās Džons Obi Mikels.

B grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Spānija ar sešiem punktiem ir pirmajā vietā, Nigērijai un Urugvajai ir pa trim punktiem, bet Taiti pagaidām cīnās bez punktiem.

Savukārt A grupā pēc divām spēlēm pa sešiem punktiem ir Brazīlijai un Itālijai, kamēr Meksika un Japāna punktus vēl nav izcīnījušas.

Konfederāciju kauss ierasti risinās gadu pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra un tajā pašā valstī, kas uzņem galveno futbola turnīru. Konfederāciju kausā spēlē rīkotājvalsts un visu FIFA konfederāciju (AFC, CAF, CONCACAF, CONBEMOL, OFC un UEFA) kausu pēdējie uzvarētāji, kopumā astoņas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!