Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola izlases vārtsargs Pepe Reina piektdien oficiāli pievienojies Vācijas čempionvienībai Minhenes "Bayern".

Pašlaik 31 gadu vecais Reina kopš 2005.gada pārstāvēja Anglijas klubu "Liverpool", tomēr pagājušajā sezonā vietu vārtos zaudēja, tiekot izīrēts Itālijas komandai "Napoli".

Spānis, kurš "Bayern" komandā būs Vācijas izlases pirmā numura Manuela Noiera aizvietotājs, ceturtdien izgāja medicīniskās pārbaudes, kas atstāja vien noslēdzošās formalitātes pirms līguma parakstīšanas.

Iepriekš "Napoli" vēlējās pārpirkt tiesības uz vārtsargu, tomēr klubs atteicās maksāt par viņu prasītos 3,9 miljonus mārciņu (4,9 miljonus eiro). Tomēr tagad tiek ziņots, ka "Bayern" samaksās vien aptuveni trīs miljonus eiro.

"Esmu ieradies šeit, jo vēlos iegūt pēc iespējas vairāk titulu," izteicies Reina, paužot prieku par pievienošanos vienai no pasaules spēcīgākajām komandām.

"Liverpool" komandu Reina pārstāvējis 394 spēlēs, kopā ar to pa reizei uzvarot Anglijas Futbola asociācijas (FA) un Anglijas Līgas kausa izcīņas turnīros, kā arī UEFA Superkausa izcīņā. Viņš trīs reizes kļuva par vārtsargu, kurš premjerlīgas sezonas laikā visvairāk reižu atstājis savus vārtus neieņemtus, kā arī reizi atzīts par komandas sezonas labāko futbolistu.

Vietu "Liverpool" vārtos Reina zaudēja pēc tam, kad klubs iegādājās beļģi Simonu Miņolē, bet vēl savas karjeras laikā viņš spēlējis Spānijas klubos "Barcelona" un "Villarreal".

Spānijas izlasē vārtsargam aiz muguras ir 33 spēles. Viņš kā valstsvienības otrais numurs divreiz kļuvis par Eiropas čempionu, kā arī reizi izcīnījis Pasaules kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!