Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris portugālis Žozē Mourinju savu amatu varētu atstāt jau šonedēļ, svētdien ziņoja spāņu mediji.

"Real" pēc piektdienas zaudējuma Karaļa kausa izcīņā citai pilsētas komandai "Atletico" šo sezonu noslēgs bez iegūtiem tituliem, kas tikai pastiprina baumas par Mourinju iespējamo došanos uz Anglijas premjerlīgas vienību Londonas "Chelsea", ko speciālists vadīja no 2004. līdz 2007.gadam, gūstot vērā ņemamus panākumus.

Madrides sporta laikraksts "Marca" svētdienas rītā nāca klajā ar virsrakstu "Mourinju dodas vadīt "Chelsea"", piebilstot, ka "Real" šonedēļ varētu nākt klajā ar oficiālu paziņojumu par trenera aiziešanu.

Savukārt cits spāņu laikraksts "El Mundo" ziņo, ka treneris varētu nebūt pie "Real" stūres atlikušajos divos sezonas mačos pret Sosjedadas "Real" un "Osasuna".

"Madride vēlas atteikties no Mourinju jau tagad. "Real" prezidentam Florentino Peresam mērs kļuva pilns pēc zaudējuma Karaļa kausā, un viņš plāno nekavējoties atlaist portugāļu speciālistu," vēstījusi "El Mundo".

Tikmēr sporta medijs AS atklājis, ka tik drīz Madrides kubs Mourinju nemaz nepadzīšot: ""Real" komandā neviens nedomā, ka treneris aizies jau pirms sezonas beigām, - tas nav ierakstīts scenārijā, taču jārēķinās, ka portugāļu treneris ir neprognozējams."

Kā iespējamais Mourinju aizstājējs tiek minēts Parīzes "Saint-Germain" galvenais treneris itālis Karlo Ančeloti, kurš šosezon pēc 19 gadu pārtraukuma aizveda komandu līdz Francijas čempionu titulam.

Pats Ančeloti svētdien izteica vēlmi pamest Francijas galvaspilsētas klubu un doties Spānijas virzienā.

"Vēlos doties prom - to arī pateicu kluba vadībai," pēc sarunas ar "Saint-Germain" priekšniekiem medijiem izteicās Ančeloti, kurš šobrīd gaida Parīzes kluba atbildi.

"Ančeloti mūsu vienību nepametīs - viņam ir līgums vēl uz vienu gadu, un šīs saistības ir jāizpilda," izteicies vienības prezidents Nasers al Kelaifi. "Tā ir viņa problēma, ne mūsējā. Ja tev ir līgumsaistības ar savu darba devēju, tās ir jāciena."

Tikmēr "Saint-Germain" sporta direktors Leonardu izteicies, ka galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

"Ančeloti lūdza atļauju doties uz Madridi, taču vēlamies viņu paturēt, turklāt viņa līgums vēl nav beidzies. Savu lēmumu paziņosim tuvāko dienu laikā," izteicies Leonardu.

Ančeloti visvairāk pazīstams ar savu darbu Itālijas kluba "AC Milan" galvenā trenera amatā. Viņa vadībā Milānas komanda astoņu gadu laikā divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā, kā arī uzvarēja Itālijas A sērijas čempionātā.

Karjeras laikā Ančeloti ir strādājis arī par "Parma" un Turīnas "Juventus" galveno treneri, bet laikā no 1981. līdz 1991.gadam Ančeloti bija arī Itālijas valstsvienības treneris.

Itāļu speciālists pievienojās "Saint-Germain" 2011.gada nogalē, parakstot līgumu uz diviem ar pusi gadiem par sešiem miljoniem eiro (4,2 miljoniem latu).

Tikmēr "Saint-Germain" zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs izteicies, ka vēlas, lai Ančeloti paliek. "Viņš ir lielisks treneris, un nekādā gadījumā nevēlos viņa aiziešanu. Ceru, ka viņš paliks, jo "Saint-Germain" ir lieliska komanda, kas nākotnē var sasniegt pašus augstumus. Ja nebūtu Ančeloti, es tik daudz vārtu šosezon negūtu."

Šajā sezonā "Real" nespēja nosargāt pērn izcīnīto Spānijas čempiontitulu, jo to trīs kārtas līdz turnīra beigām nodrošināja "Barcelona" vienība, kamēr Madrides vienība sezonu noslēgs otrajā vietā.

Tāpat Madrides klubam kārtējo reizi neizdevās iekļūt UEFA Čempionu līgas finālā, trešo reizi pēc kārtas izstājoties pusfinālā, kad tas divu spēļu summā ar rezultātu 4:3 piekāpās Vācijas vienībai Dortmundes "Borussia".

"Real" bija iespēja kaut nedaudz reabilitēties Karaļa kausā, taču arī tur tika piedzīvota neveiksme.

Mourinju pa divām reizēm kļuvis par Anglijas un Itālijas čempionu, kā arī reizi triumfējis Spānijas čempionātā. Viņa kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!