Foto: PantherMedia/Scanpix
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempione Jūrmalas "Spartaks" sestdien piektās kārtas spēlē viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja RFS vienību, sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu šīs sezonas turnīrā.

"Spartaka" labā vārtus guva Kaspars Svārups un uz maiņu laukumā nākušais Oļegs Dmitrijevs. Svārups rezultātu atklāja 34.minūtē, bet Dmitrijevs pārsvaru dubultoja 77.minūtē.

Jūrmalniekiem šī bija trešā uzvara šosezon virslīgā piecos aizvadītos mačos, kamēr RFS cieta pirmo neveiksmi, jo sezonu sāka ar četrām uzvarām pēc kārtas.

Vēl sestdien plkst.15 savā starpā tiksies līdz šim bez punktiem esošās "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA).

Rīgas futbola komanda RFS sezonas sākumā apliecināja, ka ir viena no galvenajām titula pretendentēm, jo četros mačos RFS izcīnīja četras uzvaras, gūstot 14 vārtus un ielaižot tikai divus. Tikmēr pašreizējā Latvijas čempione "Spartaks" četrās spēlēs divreiz uzvarēja un divreiz zaudēja, līdz sestdienai iesitot astoņus, bet ielaižot piecus vārtus.

RFS pirms šīs sezonas piesaistīja jaunu galveno treneri, par to kļūstot lietuviešu speciālistam Valdam Dambrauskam, kurš pirms tam divus gadus trenēja Viļņas "Žalgiris" vienību. Šīs starpsezonas nopietnākie RFS papildinājumi ir vārtsargs Kaspars Ikstens un Latvijas izlases pussargs Dāvis Indrāns. Tāpat starpsezonā RFS komandas rindas papildināja pussargs Jevgeņijs Kazačoks un baltkrievu uzbrucējs Dmitrijs Platonovs, kuri iepriekš pārstāvēja "Spartaku". Vēl nesagaidot pērnās sezonas beigas, RFS parakstīja līgumu ar vēl vienu Latvijas izlases pussargu Gļebu Kļuškinu.

Tikmēr Jūrmalas "Spartaks" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka par tās galveno treneri kļuvis Krievijas futbola speciālists Aleksandrs Grišins. Pirms sezonas jūrmalnieku nolīgtajam Uzbekistānas speciālistam Samvelam Babajanam Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) nepiešķīra nepieciešamo licenci, tāpēc viņš nevarēja vadīt komandu. Babajans "Spartakā" gan palicis kā tehniskais direktors.

Vēl piektajā kārtā svētdien "Ventspils" uzņems "Riga" vienību, bet pirmdien "Liepāja"/"Mogo" mājās spēlēs pret "Jelgavu".

Turnīra labākais vārtu guvējs pēc četrām kārtām ir "Liepāja"/"Mogo" līderis Artūrs Karašausks, kura kontā četri vārti. Viņam seko Adeleke Akinjemi ("Ventspils"), Gļebs Kļuškins, Maksims Marusičs (abi - RFS) un Aleksejs Višņakovs, kuri katrs izcēlušies ar trīs precīziem sitieniem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtās kārtas ietvaros "Riga" ar 1:0 pārspēja "Jelgavu", bet RFS ar 6:0 sagrāva "Valmiera Glass"/ViA komandu, kamēr "Ventspils" ar 2:1 uzveica "Spartaku". Noslēdzošajā iepriekšējās kārtas spēlē "Liepājas"/"Mogo" ar rezultātu 3:0 uzveica "Metta"/LU.

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 12 punktiem piecās spēlēs ir RFS, bet tai ar desmit punktiem seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Mogo", kas aizvadījušas četras cīņas. Tikmēr "Spartakam" ir deviņi punkti piecos mačos, bet "Riga" komandai seši punkti četrās cīņās. Vēl trīs punkti ir "Jelgavai", bet "Valmiera Glass"/ViA" un "Metta"/"Latvijas Universitāte" pie punktiem pagaidām vēl nav tikušas.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!