Pagājušās sezonas Latvijas čempione futbolā Jūrmalas "Spartaks" piektdien sasniedza valsts kausa izcīņas ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā "Spartaks" stadionā Slokā ar 2:0 (1:0) pieveica "komanda.lv" pirmās līgas vienību "Grobiņa", kuras galvenais treneris ir Viktors Dobrecovs.

Pirmajā puslaikā jūrmalniekus vadībā ar precīzu 11 metru soda sitienu izvirzīja Edgars Gauračs, kurš rezultātu atklāja 19. minūtē. Savukārt otrajā puslaikā otros vārtus šajā mačā iesita horvātu uzbrucējs Krūno Ivančičs.

Jau nākamnedēļ "Spartaks" uzsāks dalību UEFA Čempionu līgā, kur kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Kazahstānas spēcīgāko vienību "Astana".

Vēl divas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēles notiks sestdien, kad virslīgas komanda RFS viesosies pie pirmās līgas dalībnieces "Progress"/"Olaine", bet cita augstākās divīzijas vienība "Metta"/"Latvijas Universitāte" dosies pie "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kas arī spēlē pirmajā līgā.

Savukārt svētdien otrās līgas komanda "Monarhs"/"Flaminko" uzņems titulēto "Ventspili", Preiļu BJSS tiksies ar ambiciozo "Riga" un "Jēkabpils"/JSC savu skatītāju priekšā sacentīsies ar "Jelgavu". Visbeidzot pirmdien pagājušās sezonas virslīgas dalībniece "Daugavpils" uzņems "Liepāju"/"Mogo".

Tikmēr jau iepriekš automātisku vietu ceturtdaļfinālā bija ieguvusi Liepājas "Karosta", kuras sastāvam pieteikts leģendārais Māris Verpakovskis. Pēc sekmīgas 1/16 fināla pārvarēšanas tai astotdaļfinālā bija iecerēts tiksies ar "Babīti"/"Dinamo", kas gan pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas.

Kausa sezonas turpinājumā ceturtdaļfināla pāri tiks noteikti ar atsevišķu izlozi. Pusfināla stadijā uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē, bet fināls paredzēts oktobrī.

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar šo gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms noslēdzās 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kur triumfēja "Ventspils", savukārt jūnijā sākās 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008. gadam, bet kopš 2009./10. gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tiek noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!