Foto: Māris Greidāns

Jūrmalas "Spartaks" futbolisti sestdien savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārliecinoši pārspēja "Jelgavas" komandu un saglabāja līderpozīciju "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas turnīra tabulā.

Mača 35.minūtē Vladislavs Kozlovs izvirzīja vadībā "Spartaks" futbolistus, savukārt 63.minūtē pārsvaru dubultoja Dmitrijs Platonovs, kurš guva šosezon savus ceturtos vārtus virslīgā, kas turnīrā ir labākais rādītājs.

Sešas minūtes vēlāk Jevgēņijs Kozlovs guva trešos vārtus Jūrmalas kluba labā, nodrošinot "Sparakts" komandai pārliecinošu uzvaru, kas vienībai ir jau trešā šosezon četrās virslīgas spēlēs.

Šo maču priekšlaicīgi noslēdza "Jelgavas" komandas kapteinis Gints Freimanis, kurš guva savainojumu spēles sākumā un 25.minūtē tika nomainīts.

Jau ziņots, ka sestdien iepriekš "Ventspils" futbolisti mačā izbraukumā ar rezultātu 5:0 (2:0) sagrāva "Daugavpils" komandu.

"Ventspils" futbolisti vadībā izvirzījās mača 24.minūtē, kad vārtus guva Alans Siņeļņikovs, bet sešas minūtes vēlāk viesi dubultoja pārsvaru pēc Ņikitas Dobratuļina precīzā sitiena.

Otrā puslaika ievadā ventspilnieki guva arī trešos vārtus, kad precīzs bija serbs Nikola Boranijaševičs, bet rezultātu 4:0 mača 67.minūtē panāca Ģirts Karlsons, kuram šie bija trešie vārti šosezon.

Piektos vārtus mača kompensācijas laikā guva nigērietis Abdulahi Alfa, pieliekot punktu šai spēlei.

"Ventspils" futbolistiem šosezon virslīgā šis bija pirmais mačs, kurā izdevās nezaudēt vārtus.

Savukārt pārējās Latvijas čempionāta ceturtās kārtas spēles tiks aizvadītas svētdien - virslīgas debitantu duelī, kas abi jau šosezon paspējuši nomainīt galvenos trenerus, "Riga" tiksies ar "Rīgas Futbola skolu" (RFS), bet "Metta"/Latvijas Universitāte" (LU) uzņems čempioni "Liepāja".

Četrās spēlēs ar deviņiem iekrātiem punktiem virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas "Spartaks", par vienu mazāk ir "Ventspils" futbolistiem, savukārt ar sešiem punktiem, kas izcīnīti trīs spēlēs, seko "Metta"/LU.

Pa četriem punktiem iekrājušas "Jelgava" un "Liepāja", taču Latvijas čempioni liepājnieki aizvadījuši par vienu spēli mazāk. Ar trim punktiem seko "Daugavpils" un RFS, bet divus punktus izcīnījuši "Riga" futbolisti.

Šī virslīga ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!