Foto: F64
Jūrmalas "Spartaka" futbolisti, kas sestdien pirmo reizi kluba vēsturē tika kronēti par Latvijas čempioniem, īstajā brīdī savācās un atrada sevī rezerves, lai neizlaistu no rokām uzvaru, pēc titula izcīnīšanas teica jūrmalnieku galvenais treneris Oļegs Kubarevs.

"Spartaks" sestdien izbraukumā ar 2:0 pārspēja RFS vienību. Tiesa, tituls netiktu nodrošināts tik ātri, ja vien "Ventspils" sestdien nebūtu ar 1:2 viesos piekāpusies šosezon atzīstami spēlējošajai "Metta"/"Latvijas Universitātei".

"Šodien bijām savākti, izpildījām spēles plānu. Bijām atraduši pretinieku vājās vietas, kas ir standartsituācijas un šādi arī atklājām rezultātu. Komanda saprata, ka plāns strādā, tāpēc puiši kļuva pārliecinātāki par sevi un bija vieglāk spēlēt. Šodien sastāvā nebija Pāvela Mihadjuka un Aleksandra Gubina, bet tas mobilizēja pārējos. Visgrūtākais bija tikt galā psiholoģiski, jo fiziski nebijām vājāki par "Ventspili" vai "Jelgavu". Šodien realizējām plānu uz 200% un bijām organizēti, pretiniekiem nebija iespēju uzvarēt," pārliecināts bija Kubarevs.

Traumām vajājot "Spartaka" aizsardzības līniju, arī šajā mačā aizsarga pozīcijā nācās spēlēt uzbrucējam Elvim Stuglim.

"Stuglis darbojās tik aukstasinīgi, ka man bija bail, tomēr galvenais bija šīs bailes nepārvest pie viņa. Viņam aizsardzībā nācās spēlēt tāpēc, ka bija mazi spēlētāju resursi," skaidroja baltkrievu speciālists.

Kā uzsvēra "Spartaka" treneris, šosezon komanda bija izvēlējusies optimālo spēles modeli, kas piemērots Jūrmalas vienības futbolistiem.

"Iespējams, mūs nenovērtēja kā jaunos, jo vienības vidējais vecums ir 23 gadi. Tomēr nevar teikt, ka titulu izcīnījām, jo mums paveicās. Tas, ka mums bija desmit punktu pārsvars, nospēlēja par sliktu, iespējams, kaut kur atslābinājāmies. Tomēr es no pirmās dienas ticēju titulam, jo man deva iespēju uzaicināt labus leģionārus, atradām balansu starp aizsardzību un uzbrukumu - nevar teikt, ka uzvarējām tāpēc, ka citi pretinieki iebuksēja. Vasarā varējām uzaicināt vēl pāris leģionārus, būtu vēl stiprāki un iespējams visus apsteigtu par 20 punktiem, tomēr parēķinājām, ka tiksim galā saviem spēkiem," atcerējās Kubarevs.

Tāpat "Spartaka" galvenais treneris apsveica visus, kas piedalījās ceļā uz titulu, un pauda cerību, ka šī jūrmalniekiem nav pēdējā trofeja.

"Sezonā bija kritumi, bet vajadzīgajā laikā savācāmies un atradām sevī rezerves. Mums ir ļoti jauna komanda un šī spēlētājiem būs ļoti noderīga sezona. Pirms sezonas komandas vadība gribēja tikt trijniekā, bet es teicu, ka gribu būt čempions," uzsvēra speciālists.

Tikmēr RFS galvenais treneris Jurijs Ševļakovs atzīmēja, ka "Spartaks" triumfēja pelnīti, jo bija vadībā teju visu sezonu.

"Arī šodien pretinieki bija spēcīgāki, iesita ātrus vārtus un darbojās savākti, kas vēlāk rezultējās arī otrajos vārtos," secināja Ševļakovs.

Virslīgas pēdējā kārtā RFS tiksies ar "Ventspili", kas cīnīsies par vicečempiones titulu, bet "Spartaks" spēkosies ar "Riga" vienību, kas zaudē punktu piektajā vietā esošajai RFS.

"Domāju, ka "Ventspils" būs trešie, jo "Jelgava" spēlēs mājās, bet mēs sitīsimies par punktiem, jo gribam būt piektie, kas mums būs neslikts rezultāts, ņemot vērā, ka šī ir debijas sezona," teica Ševļakovs.

"Pēdējā kārtā darīsim visu, lai cīņa būtu godīga, lai tas neietekmētu citu komandu cīņu kopvērtējumā, mums pirms tam nebūs bankets," piebilda Kubarevs.

Jūrmalas "Spartaks" klubs dibināts vien 2007.gadā, bet debiju virslīgā tas piedzīvoja 2012.gadā, iegūstot piekto vietu. Pie medaļām šai komandai iepriekš nebija izdevies tikt, turklāt jaunajā sezonā vienība piedzīvos debiju UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

Tādējādi pirms virslīgas noslēdzošās kārtas "Spartaks" ar 55 punktiem 27 mačos nodrošinājusi pirmo vietu, kamēr par četriem punktiem tagad atpaliek "Jelgava". Savukārt 50 punktus ieguvusi uz trešo vietu atkritusī "Ventspils".

Tikmēr "Liepāja" ar 39 punktiem ir ceturtajā vietā un nolikusi čempiona pilnvaras. Piektā ar 34 punktiem ir RFS, kamēr no tās par punktu atpaliek "Riga". Septīto vietu ar 27 punktiem ieņem "Metta"/LU. Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz "Daugavpils".

Jau šobrīd zināms, ka "Daugavpils" komanda atstās virslīgu, bet viņas vietā nākamajā sezonā spēlēs "Komanda.lv" pirmās līgas uzvarētāja "Babīte". Tikmēr "Metta"/LU ceturto gadu pēc kārtas būs spiesta cīnīties pārspēlēs ar pirmās līgas otru labāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!