Foto: Publicitātes foto

Jūrmalas "Spartaks" vienībai sestdien bija nepieciešami tikai vieni vārti, lai izcīnītu savu pirmo šīs sezonas uzvaru "Optibet" futbola virslīgā.

"Spartaks" Tukuma pilsētas stadiona mākslīgajā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Metta", svinot pirmo panākumu šosezon.

Jau spēles pirmajās minūtēs Jūrmalas komanda izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr Jānis Beks palika nepārspēts. Mača turpinājumā aktīvāk uzbrukumā spēlēja "Spartaks", tomēr arī "Metta" ik pa brīdim pretiniekus pārbaudīja ar ātrajiem pretuzbrukumiem. Puslaika vidusdaļā "Metta" pēc stūra sitiena izspēles aizkavējās pretinieku aizsardzības zonā, kas pretiniekiem ļāva aizsteigties pretuzbrukumā, tomēr ar vārtu guvumu to noslēgt neizdevās.

Puslaika otrajā pusē bumba bieži atradās laukuma vidusdaļā, spēlētājiem bieži iesaistoties divcīņās, kas spēles rezultātu pirmajās 45 minūtēs tā arī neietekmēja. "Metta" ceturtdaļas otrajā pusē sāka spēlēt organizētāku futbolu un nebija tālu no vārtu guvuma.

Otrā puslaika 16.minūtē "Spartaks" izveidoja bīstamu vārtu gūšanas epizodi pie "Metta" vārtiem. Pirmais sitiens apstājās spēlētāju kājās, bet pie atlēkušās bumbas tika nigērietis Abioduns Oguniji, kura raidījumu atvairīja Beks. Uzreiz pēc tam jūrmalnieki pēc stūra sitiena izspēles bumbu nogādāja soda laukumā, kur to vārtos ar galvu novirzīja Emeka Fraidejs.

72.minūtē Junusa Ovolabi Muritala pie soda laukuma saņēma bumbu, ar krūtīm to novirzīja ērtā sitiena pozīcijā, bet raidījums lidoja krietni pāri vārtu konstrukcijai. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Jegors Novikovs pēc auta izspēles pazaudēja bumbu, kas ātrajā pretuzbrukumā ļāva doties "Spartakam". Kvadvo Asamoā soda laukumā saņēma bumbu un no tuvas distances izdarīja bīstamu sitienu, bet Beks atsita bumbu.

Galvenais tiesnesis Andris Treimanis piešķīra divas kompensācijas laika minūtes, kurās aktīvāk spēlēja "Metta", taču rezultātu izlīdzināt neizdevās. Pašās pēdējās sekundēs divas labas vārtu gūšanas iespējas bija "Spartakam".

"Spartaks" sezonu sāka ar zaudējumu 1:2 "Daugavpilij", bet "Metta" piedzīvoja neveiksmi 1:4 pret "Liepāju". Vārtus šīm komandām guva attiecīgi Leonels Vamba un Junusa Ovolabi Muritala.

"Spartaka" komandā vietu saglabājuši abi vārtsargi, Jevgeņijs Nerugals un bijušais "mettietis" Dāvis Ošs. Aizsardzībā arī šosezon var redzēt Ņikitu Bērenfelu, bet no pussargiem sevi par jūrmalnieku varēs saukt Kvadvo Asamoā, kamēr uzbrukuma līniju papildinājis bijušais liepājnieks Emeka Fraidejs. Pārbaudes spēlēs jūrmalniekiem palīdzēja arī iepriekšējo sezonu līderis Nemanja Belakovičs un rezultatīvs bija Okosi Edhere, taču pirmais no viņiem pagaidām nav atrodams kūrortpilsētas komandas pieteikumā. Prom devušies Nauris Bulvītis un Lakijs Opara, bet atgriezies - Ingus Šlampe.

Savukārt "Metta" zaudēja savu uzbrukuma līderi Raimondu Krolli, kurš karjeru turpina "Valmierā", un aizsargu Rendiju Šibasu, toties sastāvu papildinājuši citi spēlētāji, piemēram, pussargi Kristers Čudars, Jānis Grīnbergs, Kristers Lūsiņš, Raens Tālbergs un uzbrucējs Dmitrijs Zelenkovs.

Jūrmalniekus šosezon vada polis Mareks Zubs, bet "Metta" ilggadējais galvenais treneris ir Andris Riherts.

Pērnsezon pirmajās divās spēlēs uzvarēja "Spartaks", bet trešajā cīņā rezultāts bija neizšķirts.

Jau ziņots, ka otrās kārtas ievadā piektdien "Riga" viesos ar 2:0 pārspēja "Liepāju", bet "Valmiera" pēdējā uzbrukumā izrāva neizšķirti 2:2 pret "Daugavpili". "Riga" būs vienīgā komanda, kas pēc divām kārtām būs ieguvusi maksimāli iespējamos sešus punktus.

Sestdien otrās kārtas trešajā spēlē RFS viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Ventspili", abiem klubiem izcīnot pirmos punktus šosezon.

Turnīra līdere ar sešiem punktiem ir "Riga", pa četriem punktiem iekrājušas "Valmiera" un "Daugavpils", "Liepāja" un "Spartaks" seko ar trim punktiem, bet nākamās divas pozīcijas aizņem RFS un "Ventspils", kurām pa vienam punktam. Bez punktiem pagaidām ir pēdējā jeb astotajā pozīcijā esošā "Metta".

2021.gada sezonā Latvijas futbola virslīgā spēlē pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils". Čempionāta priekšvakarā Latvijas Futbola federācija (LFF) atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!