Foto: LETA
Pagājušā gada divu labāko Latvijas komandu duelis "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas spēlē starp Jūrmalas "Spartaks" un "Jelgavas" komandām piektdien Slokas stadionā noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0).

Tikmēr "Ventspils" komanda savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja turnīra pastarīti "Babīte"/"Dinamo", bet "Riga" komanda viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Jūrmalā aizvadītajā spēlē rezultāts tika atklāts 57. minūtē, kad pēc "Jelgavas" izpildīta stūra sitiena bumba pie tālā vārtu staba nonāca pie Mārča Oša, kurš to raidīja zem vārtu pārliktņa.

Tiesa, Ošs vēlāk kļuva arī par savas komandas grēkāzi, jo nepārtvēra tālu pretinieku piespēli, kas ļāva "Spartakam" doties pretuzbrukumā, spēles 80. minūtē izlīdzinājumu 1:1 panākot Jevgēņijam Kozlovam.

Spēles beigu daļā abām komandām bija iespējas izraut uzvaru, taču tās palika neizmantotas.

Pērn "Spartaks" pirmo reizi kļuva par valsts čempioni, bet "Jelgava" pirmo reizi tika pie sudraba medaļām.

Šīs virslīgas sezonas abu komandu pirmajā duelī "Spartaks" izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 2:1.

Vienīgo zaudējumu šosezon "Spartaks" piedzīvoja virslīgas pirmajā kārtā, kad ar 1:2 nācās piekāpties turnīra debitantei RFS. Savukārt pēc tam desmit mačos izcīnītas sešas uzvaras un četrreiz spēlēts neizšķirti, kas ļāvis iekārtoties kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā.

Tikmēr "Jelgava" pēdējos piecos mačos guvusi trīs uzvaras, turklāt iepriekšējā kārtā tika pieveikta principiālā pretiniece "Ventspils".

Tikmēr Ventspilī notikušajā cīņā vienīgie vārti tika gūti spēles 59. minūtē, kad precīzs bija Kurzemes kluba nigēriešu leģionārs Abdulahi Alfa. Mājiniekiem piederēja pārsvars, taču daudzas iespējas tika izniekotas, vai izšķirošais sitiens bija neprecīzs. Spēles norisi iespaidoja arī spēcīgais vējšs, kurš mača gaitā apgāza abu komandu rezervistu soliņa nojumes.

"Babīte"/"Dinamo", kas joprojām šosezon nav tikusi pie uzvaras, nesen pavēstīja par pauzes ieturēšanu sadarbībā ar galveno treneri Mihailu Miholapu, kura pienākumus pašlaik pilda kādreizējais Ventspils "Tranzit" galvenais treneris Aleksandrs Gorbačovs.

"Ventspils" un "Babīte"/"Dinamo" pirmajā šīs sezonas virslīgas duelī pārliecinoši pārāki ar 4:0 bija ventspilnieki.

Tiesa, "Ventspils", lai gan vēl pirms pāris nedēļām tika izcīnīta Latvijas kausa trofeja, vietējā čempionātā nebija tikusi pie uzvaras jau četrās spēlēs pēc kārtas, trīs spēles beidzot neizšķirti, bet vienā zaudējot, taču tagad beidzot izcīnīja trīs punktus.

Tikmēr divu Rīgas klubu duelī vārti tā arī netika gūti. Tuvāk vārtu guvumam bija "Riga", tomēr laukuma saimnieku vārtsargs Dāvis Ošs, tāpat kā viņa kolēģis pretējos vārtos Vladislavs Kurakins, mačā palika nepārspēti.

Šo komandu pirmā apļa spēle arī noslēdzās neizšķirti, taču bija daudz rezultatīvāka, jo noslēdzās ar rezultātu 2:2.

Ambiciozajai "Riga" komandai pēdējās četras virslīgas kārtas nav bijušas diez ko veiksmīgas, jo gūti tikai trīs punkti, bet iepriekšējais panākums tika gūts pirms nepilna mēneša pret "Babīti"/"Dinamo". Tāpat rīdzinieki dramatiskā cīņā piedzīvoja neveiksmi Latvijas kausa finālā, vien pēcspēles sitienos atzīstot "Ventspils" pārākumu.

Tiesa, "Metta"/LU, kas vairākās spēlēs cienījami nospēlējusi pret spēcīgām komandām, pie uzvaras nav tikusi jau kopš aprīļa beigām, bet pēdējos piecos mačos gūti tikai divi punkti.

Virslīgas 11. kārtas izspēle noslēgsies jau sestdien, kad RFS futbolist uzņems "Liepāju"/"Mogo".

Pēc piektdienas spēlēm virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 22 punktiem atrodas Jūrmalas "Spartaks" komanda, kam ar 19 punktiem seko "Liepāja"/"Mogo", kas savu 11.kārtas spēli pret RFS aizvadīs sestdien, un "Jelgava". Tikmēr pa 17 punktiem ir "Riga" un "Ventspils" komandām, bet sestā ar 13 punktiem ir RFS.

Savukārt "Metta"/LU vienība ar deviņiem punktiem ir septītā, bet turnīra tabulu noslēdz "Babīte"/"Dinamo", kas tikusi pie diviem punktiem.
Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!