Foto: LETA

Krievijas futbola kluba "Krasava" īpašnieks Jevgēņijs Savins nav apmierināts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Strīdu izšķiršanas palātas lēmumu par labu Jūrmalas "Spartakam" strīdā starp Latvijas klubu un attiecīgās Krievijas komandas spēlētāju Matveju Ivahnovu un iesniegs apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), Savins pavēstīja vietnē "Instagram".

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos tika izplatīts Jevgēņija Savina, kurš ir pašreizējās Ivanhova pārstāvētās komandas Krievijas trešās līgas kluba "Krasava" izveidotājs, video, kurā Jūrmalas klubs tika apsūdzēts par futbolista parakstu viltošanu līgumos.

Līgumi, kuros šķietami tika viltoti futbolista paraksti, paredzēja viņa pievienošanos "Spartaks" un tobrīd Nākotnes līgā spēlējošajai "Super Nova". Esot spēkā šiem līgumiem, Ivahnovs nevarētu pievienoties klubam "Krasava". FIFA pēc strīda izskatīšanas atzina, ka "Spartaks" līgumos nav viltojis attiecīgā futbolista parakstus un spēlētājs pametis Jūrmalas klubu pats.

FIFA Strīdu izšķiršanas palāta arī noteica, ka Ivahnovam jāizmaksā Latvijas klubam kompensācija par līguma laušanu bez iemesla, par kuras izmaksāšanu būs atbildīgs viņa pašreizējais klubs.

Otrdien Savins vietnē "Instagram" publicēja Ivahnova līgumus ar "Spartaku", kas tika iesūtīti Latvijas Futbola federācijai (LFF) un FIFA, un atklājās, ka no kluba puses līgumiem bijuši dažādu cilvēku paraksti. Pirmajā līgumā, kas tika iesniegts LFF, ir atstāts izpilddirektora Riharda Ivanova paraksts, taču līgums, kas tika iesūtīts FIFA, ir parakstīts ar bijušā ģenerāldirektora Edgara Gaurača vārdu, kuram tobrīd jau bija piespriesta diskvalifikācija par spēļu manipulācijām un bija aizliegts iesaistīties jebkādās ar futbolu saistītās darbībās.

Tāpat Savins norādīja, ka viņa piesaistītā ekspertīze Krievijā ir secinājusi, ka Ivahnova paraksts ir viltots uz visiem līguma eksemplāriem, un atklāja, ka par FIFA pieņemto lēmumu iesniegs apelāciju CAS.

"Spartaks" Latvijas virslīgas turnīra tabulā ar astoņiem punktiem 15 aizvadītās spēlēs ierindojas devītajā pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!