Foto: LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubs Jūrmalas "Spartaks" piektdien paziņoja, ka FIFA Strīdu izšķiršanas palāta strīdā starp Latvijas komandu un Krievijas futbolistu Matveju Ivahnovu lēmusi par labu "Spartakam".

Sociālajos tīklos tika izplatīts Jevgēņija Savina, kurš ir pašreizējās Ivanhova pārstāvētās komandas Krievijas trešās līgas kluba "Krasava" izveidotājs, video, kurā Jūrmalas klubs tika apsūdzēts par futbolista parakstu viltošanu līgumos.

Līgumi, kuros šķietami tika viltoti futbolista paraksti, paredzēja viņa pievienošanos "Spartaks" un tobrīd Nākotnes līgā spēlējošajai "Super Nova". Esot spēkā šiem līgumiem, Ivahnovs nevarētu pievienoties klubam "Krasava". FIFA pēc strīda izskatīšanas atzina, ka "Spartaks" līgumos nav viltojis attiecīgā futbolista parakstus un spēlētājs pametis Jūrmalas klubu pats.

FIFA Strīdu izšķiršanas palāta arī noteica, ka Ivahnovam jāizmaksā Latvijas klubam kompensācija par līguma laušanu bez iemesla, par kuras izmaksāšanu būs atbildīgs viņa pašreizējais klubs.

"Diemžēl "Spartaks" ir kļuvis par Krievijas video blogera Jevgēņija Savina, "Krasava" īpašnieka, nelikumīgās un melīgās kampaņas upuri ar nolūku diskreditēt mūsu klubu un nolīgt spēlētāju Matveju Ivahnovu ar draudu palīdzību un viltu. Pamatojoties uz radušos situāciju, mūsu klubs ir gatavs vērsties civiltiesā pret šo personu," norādīts "Spartaks" paziņojumā.

"Spartaks" Latvijas virslīgas turnīra tabulā ar astoņiem punktiem 15 aizvadītās spēlēs ierindojas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!