Foto: Māris Greidāns

Dramatisku uzvaru "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē svētdien izrāva kopvērtējuma līdere Jūrmalas "Spartaks". Tāpat panākumu izcīnīja arī "Jelgavas" futbolisti.

"Spartaka" komanda guva vārtus vien kompensācijas laika ceturtajā minūtē un ar rezultātu 1:0 (0:0) savā laukumā apspēlēja "Riga" komanda. Uzvaru mājiniekiem izrāva virslīgas jūnija labākais spēlētājs Jevgeņijs Kazačoks.

Tikmēr "Jelgava" ar 2:0 (1:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāti". Vārtus uzvarētāju labā guva lietuvietis Mindaugs Grigaravičs, kurš sezonu iesāka tieši Rīgas kluba sastāvā, kā arī 11 metru soda sitienu realizējušais Andrejs Kovaļovs.

Vēl vienā spēlē svētdien "Ventspils" uzņems RFS futbolistus.

Tikai ceturtdien "Jelgavas", "Spartaka" un "Ventspils" futbolisti aizvadīja spēles UEFA Eiropas līgā, turklāt Jelgavas un Ventspils komandas sasniegušas kvalifikācijas turnīra otro kārtu, tāpēc nākamajā ceturtdienā vienībām gaidāmas pirmās cīņas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Šīs kārtas pirmajā mačā piektdien čempionvienība "Liepāja", kuras sastāvā debitēja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, ar rezultātu 1:0 savā laukumā pieveica kopvērtējuma pastarīti "Daugavpils".

Virslīgas kopvērtējumā Jūrmalas "Spartakam" ir 31 punkts 13 mačos, bet par septiņiem punktiem atpaliek "Ventspils". Tikmēr 26 punkti ir "Liepājai", kas aizvadījusi par spēli vairāk, kamēr pirmajam trijniekam ar 19 punktiem seko "Jelgava", bet pie 16 punktiem tikusi "Riga", kuras tāpat kā "Liepāja" arī jau nospēlējusi 14 mačus. Vēl pa 13 punktiem ir "Metta"/LU un RFS vienībām, bet turnīra tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!