Foto: LETA

Spēle ar Lietuvu Latvijas futbola izlasei bija neveiksmīgākā galvenā trenera Mariana Pahara vadībā, pēc aizvadītās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles piektdien izteicās speciālists.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvija cieta neveiksmi pagarinājumā ar rezultātu 0:2, zaudējot cerības izkļūt no piektās vietas cikla noslēgumā. Apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Latvijas futbolisti apsteigs vienīgi Lihtenšteinu.

"Gatavojāmies spēlei ļoti nopietni, tomēr pietrūka Alana Sineļņikova un nācās mainīt taktisko shēmu. Varbūt nepaspējām to laicīgi iespēlēt," atzina Pahars. "Mums nebija tādi spēlētāji kā lietuviešiem Mindaugs Kalons, kurš varēja veiksmīgi nospēlēt cīņas izskaņā un pieturēt bumbu."

"Spēles sākumā bija vairāki momenti, kurus nerealizējām, tomēr pretinieki savu iespēju izmantoja un atklāja rezultātu. Galvenais zaudējumā nebija tas, ka nespēlēja vairāki līderi, bet gan pietrūka dažādi aspekti spēles laikā, piemēram, cīņasspars," stāstīja treneris, atgādinot, ka valstsvienībā ir vairāki jaunie spēlētāji, turklāt Eduards Višņakovs piedzīvoja debiju. "Izlases sastāvs ir ļoti jauns, tomēr valstsvienība nav vieta eksperimentiem."

"Kopumā pirmais puslaiks bija daudz maz labs, bet izskaņā pietrūka fiziskā kondīcija - 90 minūtes šādā tempā ir grūti izturēt, jo vairākiem spēlētājiem nav regulāra spēļu prakse klubos. Domāju, ka šī bija sliktākā spēle izlasei manā vadībā," stāstīja Pahars. "Pēc zaudējuma Grieķijai biju priecīgāks nekā pēc zaudējuma tagad."

Pahars atzina, ka Latvijas izlase vēlējusies spēlēt kā pirmais numurs, tomēr tas pārāk labi neizdevās un jau no pirmajām minūtēm futbolisti ieslīga avantūrās. Tāpat ļoti vāji tika izpildītas standartsituācijas, turklāt lietuvieši pēc vienas tādas paši guva vārtus.

Latvija ar Lietuvu iepriekšējo reizi tikās vēl tikai pirms mēneša, kad izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:1. Šī zaudējuma dēļ no amata tika atlaists Lietuvas izlases galvenais treneris Čaba Lāslo, kuru pašlaik aizstāj Igors Pankratjevs.

Kvalifikācijas ciklu Latvija noslēgs 15.oktobrī, kad "Skonto" stadionā Rīgā uzņems Slovākiju.

G grupā grupas kopvērtējumā pa 19 punktiem astoņās spēlēs ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasēm, slovāki tikuši pie 12 punktiem, bet viņiem vairs tikai punktu zaudē Lietuva. Latvijas izlasei ir septiņi punkti deviņās spēlēs, bet Lihtenšteinai - divi punkti.

Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!