Foto: AP/Scanpix

Beidzot ir noslēgusies 30 gadus ilgusī tiesas prāva par 1987. gada Brazīlijas futbola čempionu titulu, kurā futbola klubs "Sport Recife" tiesājās ar slaveno Riodežaneiro klubu "Flamengo".

Brazīlijas augstākā tiesa pēc piecu zvērināto komisijas verdikta lēmusi, ka 1987. gada Brazīlijas čempionu tituls tomēr pienākas "Sport Recife", kas biežāk cīnās par vietas saglabāšanu augstākajā līgā nekā tituliem. No pieciem zvērinātajiem trīs lēma par labu "Sport Recife", viens - par labu "Flamengo", bet viens zvērinātais atturējās, jo viņa dēls bija Riodežaneiro kluba advokāts šai prāvā.

Ieilgušo tiesāšanos izraisīja tas, ka 1987. gadā "Flamengo" uzvarēja Brazīlijas čempionātā, ko izveidoja tajā spēlējošie klubi, kamēr Brazīlijas Futbola savienība (BFS) lēma par atsevišķa turnīra rīkošanu, un tajā triumfēja "Sport Recife". BFS gribēja aizvadīt īpašu finālu, kurā tiktos "Sport Recife" ar "Flamengo", taču Riodežaneiro klubs no tā atteicās.

Pēc tiesas lēmuma "Sport Recife" savā "Twitter" kontā ievietoja fotogrāfiju ar 1987. gada trofeju un komentāru "Augstākās tiesas tribunāls lēmis, ka "Sport" ir vienīgie 1987. gada Brazīlijas čempioni. Uzvarējām vēlreiz."

Savukārt viens no Brazīlijas slavenākajiem un spēcīgākajiem klubiem "Flamengo" nepalika atbildi parādā, pēc dažām minūtēm savā "Twitter" kontā ievietojot savu bildi ar parakstu: "Laukumā, ar bumbu, vienmēr "Flamengo". 1987. gada Brazīlijas čempioni."

Ja zvērinātie nebūtu izlēmuši tiesas iznākumu, lietu turpinātu izskatīt Augstākā tiesa pilnā 11 tiesnešu sastāvā. Pieņemtais tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!