Foto: LETA

Ar 2021. gada 1. martu Rīgas domes lēmums paredz mainīt nosaukumu Rīgas Futbola skolas sporta kompleksam "Arkādija" Ojāra Vācieša ielā 2, Rīgā, piešķirot nosaukumu Rīgas Futbola skolas Jāņa Skredeļa sporta komplekss, informē Latvijas Futbola federācija (LFF), atsaucoties uz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Atbalstot Rīgas Futbola skolas un Latvijas Futbola federācijas (LFF) iniciatīvu par sporta kompleksa pārdēvēšanu Jāņa Skredeļa vārdā, tiks godināta izcila personība Latvijas un Rīgas sporta vēsturē un atzīmēts viņa mūža ieguldījums futbola attīstībā.

Jānis Skredelis daudzus gadus bijis treneris un devis savu artavu arī kā LFF darbinieks, vadot LFF Sacensību daļu. Omulīgais un ar lielisku humora izjūtu apveltītais J. Skredelis vislabāk pazīstams futbola sabiedrībā kā Rīgas "Daugava" meistarkomandas galvenais treneris.

Jānis Skredelis 2009. gadā par mūža ieguldījumu futbola attīstībā Latvijā un jauno sportistu audzināšanā iecelts par Atzinības krusta virsnieku, bet 2010. gadā kļuvis par Rīgas domes balvas "Par mūža ieguldījumu sportā" laureātu. Savas dzīves noslēdzošajos gados dalījies ar futbolā iesaistītajiem savā pieredzē un piedalījies futbola dzīvē eksperta lomā. Ar savu padomu un pieredzi palīdzējis Rīgas Futbola skolas treneriem, regulāri apmeklējot komandu spēles un treniņus, kā arī sniedzot savu viedokli par komandu sniegumu un treneru darbu.

Ilggadējā Latvijas futbola darbinieka dzīvība dzisa 2019. gada jūnijā 79 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!