Foto: Publicitātes foto
Mācību un treniņu centra (MTC) "Staicele" valdes locekļa amatā iecelts Jānis Čaplinskis, kuram Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība uzdevusi rūpēties par bāzes tālāku reorganizāciju un turpmāko attīstību, informē LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Izmaiņas MTC "Staicele" valdē notikušas pēc tam, kad amatu atstāja līdzšinējais LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, kas pildīja arī MTC "Staicele" valdes locekļa pienākumus. Jānis Čaplinskis iepriekš aktīvi darbojies kā futbola treneris un FK "Jelgava" akadēmijas vadītājs, viņam ir vairāku gadu pieredze vadošā amatā un augstākā izglītība sporta zinātnē.

Čaplinskim būs jāsagatavo un jāīsteno darbu plāns, kura mērķis ir īsā laikā sakārtot bāzes administratīvo darbību, nodrošināt pārskatāmu un pilnvērtīgu dokumentācijas apriti, savukārt pēc tam – padarīt MTC "Staicele" par saimnieciski izdevīgu un pelnošu Latvijas futbola saimniecības sastāvdaļu.

"Staiceli šogad apmeklēja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) eksperti, kuri kritiski novērtēja esošo infrastruktūras piemērotību izlases vajadzībām un izteica rekomendācijas bāzi orientēt uz "Grassroots" un jauniešu futbolu, kā arī dažādu treniņnometņu organizēšanu. Tas prasa vadītāja personisko iesaisti jaunu sadarbības partneru meklēšanā, tādēļ esam gandarīti, ka Čaplinskis ikdienā pilnvērtīgi darbosies uz vietas, Staicelē," skaidro Gorkšs.

LFF prezidents uzsver, ka MTC "Staicele" ir svarīga nozīme Latvijas futbola kopējā saimniecībā, tādēļ federācija ir ieinteresēta iespējami ātrāk sakārtot tās darbību. Patlaban turpinās darbs pie bāzes kreditoru apzināšanas, cenu politikas izstrādes, budžeta plānošanas, infrastruktūras ekspluatēšanas apstākļu uzlabošanas, personāla jautājumu sakārtošanas. Starp sekundārajiem mērķiem un uzdevumiem ir arī bāzes vizuālās identitātes atjaunošana un bāzei veltītas mājaslapas izveide, jo daudz aktīvāk jāstrādā pie klientu piesaistes.

"Iepriekš Staicelē esmu viesojies neskaitāmas reizes, tādēļ labi spēju izprast gan tās līdzšinējās darbības nepilnības, gan arī redzu iespējas pārvērst bāzi par saimnieciski izdevīgu struktūrvienību. Nenoliedzami, šis darbs ir ļoti liels izaicinājums, taču esmu ļoti ieinteresēts pierādīt, ka Latvijas futbola saimniecībā ir iespējamas labas lietas. Ceru, ka, soli pa solim kvalitatīvi strādājot, mums tas arī izdosies," atklāj Čaplinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!