Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola izlases galvenais treneris pēc pārliecinošā zaudējuma Eiropas čempionvienībai Portugālei atzina, ka valstsvienības sniegums kopumā apmierinājis, tomēr pēdējās 15 minūtēs vēlējies labākas.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē piektdien Rīgā Latvijas izlase ar 0:3 piekāpās Portugālei, kuras rindās divus vārtus guva pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu. Starkovam šī bija pirmā spēle pēc atgriešanās Latvijas izlases galvenā trenera amatā.

"Laba, interesanta spēle un esmu pateicīgs saviem futbolistiem par parādīto sniegumu, bet līdzjutējiem par atbalstu tribīnēs. Domāju, ka izskatījāmies cienīgi uz tik meistarīgas komandas fona, it īpaši 1. puslaikā, lai gan rezultāts nav tas labākais," teica Starkovs. "Protams, ka Portugālei ir daudzi augsta līmeņa futbolisti. Viņi ir klasi augstāki, ko redzams rezultātā. Bet mums ir jācenšas tuvoties viņu līmenim un pie tā jāstrādā."

"Ronaldu gūst svarīgus vārdus, viņš "uztaisa" rezultātu. Kopumā Portugāle nepārsteidza, jo ir daudz spēcīgāka un ļoti ciets rieksts. Mums tā bija laba mācība – gan treneriem, gan spēlētājiem. Mēs redzam, kurā virzienā jāiet. Izdarīsim secinājumus pēc šīs spēles," piebilda pieredzējušais treneris.

Starkovs atklāja, ka sākotnēji pamatsastāvā bijis plānots sūtīt Gintu Freimani, tomēr savainojuma dēļ viņš nav bijis gatavs spēlei.

Netipiski Starkova trenera rokrakstam, Latvijas izlasē spēlē pret Portugāli debitēja četri futbolisti. Sākumsastāvā izgāja Jevgeņijs Kazačoks un Ņikita Koļesovs, bet uz maiņu iznāca Edgars Vardanjans un Dāvis Indrāns. Starkovs visiem četriem debitantiem veltīja labus vārdus, jo futbolisti labi iekļāvušies komandā un tagad izrādīs konkurenci pieredzējušajiem spēlētājiem.

"Mums jaunie spēlētāji komandā ir ļoti adekvāti, inteliģenti, patīkami strādāt ar viņiem. Nav jādzen ar mietu uz priekšu," sacīja Starkovs.

Starkovs neslēpa, ka ir sarūgtinājums par zaudējumu, tomēr jāapzinās, ka pretinieks bija Eiropas čempions. "Centīsimies, lai pret šāda līmeņa komandām turpmāk nebūtu tāds rezultāts. Ir notikušas komandā izmaiņas, varbūt pat dzīves apstākļu spiestas. Šodien nepatika pēdējās 15 minūtes, kad pat neskrējām uz priekšu un nebijām pretinieka laukuma pusē."

Latvijas izlase jau sestdien aizvadīs treniņu, bet pirmdien paredzēta pārbaudes spēle pret Igauniju. Starkovs sacīja, ka plānotas izmaiņas sastāvā, tomēr tās, visticamāk, nebūs grandiozas. "Komandā jābūt stabilitātei, tad komanda spēlē labāk un tad arī var cerēt uz labāku rezultātu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!