Foto: F64

Ja Latvijas futbola izlase arī turpmāk izjutīs tādu līdzjutēju atbalstu, kāds bija vērojams tās pirmajā 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē pret Grieķiju, vienības futbolisti turpinās progresēt un cīnīsies par augstiem mērķiem, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā ziņots, Latvijas vienība pirmajā jaunā cikla mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0) zaudēja šovasar Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā spēlējušajai Grieķijas valstsvienībai.

Vārtus Latvijas izlases labā 42.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes guva pagājušā gada valsts labākais futbolists Aleksandrs Cauņa, bet Grieķijas izlases rindās 57.minūtē izcēlās Niks Spiropols, kā arī Latvijas izlasei labi zināmais Teofanis Geks, kurš bija precīzs 69.minūtē.

"Tikāmies ar mūsu grupas favorītiem, bet man nav lielu pretenziju, jo visas 90 minūtes centāmies spēlēt uz maksimumu. Tiesa, ne vienmēr tas izdevās, jo pret mums spēlēja meistarīgāki pretinieki. Ja puiši tādu atbalstu no līdzjutējiem jutīs vienmēr, turpināsim progresēt," izcēla Starkovs.

"Otrā puslaika sākumā pretinieki mūs burtiski nospieda. Pirmie zaudēti vārti bija nestandarta, ar tālsitienu, bet otros vārtus atvedām sev paši. Tomēr arī tad tas bija grieķu presinga dēļ. Viņi mums neļāva elpot tik ilgi, kamēr nesasniedza sev vajadzīgo rezultātu. Giorgs Samars bija traumēts, bet izgāja uz maiņu tieši tāpēc, lai salauztu spēli. Viņš ir lielisks spēlētājs, atsevišķās epizodēs redzējām viņa meistarību," piebilda treneris. "Spēles beigās pārņēmām iniciatīvu, atsvaidzinājām spēli ar maiņām un radījām iespējas arī izlīdzināt rezultātu. Pirms tam pirmajā puslaikā likām grieķiem spēlēt sliktāk nekā viņi var. Toties otrajā puslaikā mūsu uzstādījums bija gūt otros vārtus. Nebija ne vārda par to, ka vienkārši jānotur rezultāts."

"Pret komandu, kas bija Eiropas čempionāta astoņniekā, spēkojāmies cienīgi. Mūsu komandā bija līderi, bet negribu nevienu izcelt atsevišķi. Visi futbolisti bija vienoti. Ar šo spēli cikls nebeidzas. Tas būs garš. Zinu, ka mums jāturpina būt vienotiem," izteicās Starkovs, vēlāk tomēr par savu veikumu īpaši paslavējot Ivanu Lukjanovu, Aleksandru Cauņu un Andri Vaņinu. "No tā, ko varējām, šodien izdarījām praktiski maksimumu. Ja veiksme mums būtu bijusi arī otrajā puslaikā, beigās mēs rezultātu izlīdzinātu."

Tikmēr Grieķijas izlases galvenais treneris Fernandu Santušs uzsvēra, ka no šīs cīņas viņa vadītie futbolisti sagaidījuši tieši to, ar ko bija rēķinājušies - smagu spēli.

"Ļoti labi zinājām Latvijas stratēģiju - viņi centās spēlēt uz pretuzbrukumiem, tāpēc mums bija jākontrolē spēle laukuma vidū. Pirmajā puslaikā mums tas īsti labi neizdevās, jo daudz bezjēdzīgi skraidījām apkārt. Tāpēc Latvijas izlasei radās iespējas pretuzbrukumiem, kā rezultātā arī tika gūti vārti," izteicās Santušs.

"Puslaika pārtraukumā teicu spēlētājiem, ka nepieciešams nomierināties - jāturpina skriet, bet pareizā virzienā. Zināju - ja to paveiksim, gūsim vismaz divus vārtus. Jā, tas nav viegli, bet kopumā rezultāts ir likumsakarīgs, jo mūsu vārtsargam nebija daudz darba," piebilda portugāļu treneris.


Citā G apakšgrupas spēlē piektdien Bosnija un Hercegovina izbraukumā ar 8:1 (4:0) sagrāva Lihtenšteinu, pa trim vārtiem gūstot Edinam Džeko un Vedadam Ibisevičam. Savukārt vēl vienā spēlē Lietuva savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Slovākiju.

Nākamajā spēlē Latvijas izlase nākamajā otrdien izbraukumā tiksies ar Bosniju un Hercegovinu.

Uz šiem mačiem Starkovs izsaucis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus, septiņus pussargus un četrus uzbrucējus.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies laika posmā no šī gada 7.septembra līdz 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!