Foto: AFI
Bolīvijas futbola izlasei ir daudz kopīga ar Izraēlu, kas būs nākamā Latvijas futbola izlases pretiniece Eiropas čempionāta kvalifikācijā, svētdien notikušajā preses konferencē pirms nākamnedēļ gaidāmās pārbaudes spēles ar Bolīviju izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Ar šo spēli uzsākam gatavošanos kvalifikācijas cikla spēlei ar Izraēlu. Sparinga partnera izvēle ir veiksmīga, jo pretiniekiem ir daudz kā kopīga ar Izraēlu," izteicās Starkovs. "Traumu dēļ mums nepalīdzēs pāris labi spēlētāji - Jurijs Žigajevs, Deniss Ivanovs, Aleksandrs Fertovs, citu iemeslu dēļ komandā nav arī Dzintara Zirņa, Vladimira Koļesņičenko un Kristapja Grebja. Šiem spēlētājiem durvis uz izlasi nav aizvērtas, bet pirms izsaukšanas viņiem jātiek pie spēļu prakses."

Kā zināms, Latvijas un Bolīvijas pārbaudes spēle 9.februārī notiks Turcijā, bet pēc tam nākamo maču Latvijas izlase 26.martā aizvadīs tieši ar Izraēlu.

"Turpinām sastāva atjaunināšanu, tāpēc vēlamies gūt pieredzi, kas palīdzēs nākotnē," izteicās Starkovs.

Latvijas izlases galvenais treneris īpaši uzsvēra Cauņas faktoru izlasē, kurš pēdējā laikā tajā spēlējis trijās dažādās pozīcijās. "Viņa spēlēšana Maskavas CSKA komandā būs izlasei ļoti liels pluss," uzsver treneris.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī Starkovs kļuva par Azerbaidžānas komandas "Baku" galveno treneri, tomēr tas netraucēšot darbam ar izlasi.

"Jūtu, ka man aizņemtība "Baku" komandā uztrauc gan mani, gan citus, taču solu izlases kandidātu gaitām sekot līdzi tikpat aktīvi kā iepriekš. Mana prombūtne nekaitēs sagatavoties spēlēm, turklāt ikdienas pieredze trenera darbā nāks par labu man pašam," Starkovs teica.

Šobrīd FIFA rangā Latvijas izlase ieņem 76.vietu, bet Bolīvija atrodas 99.pozīcijā.

Uz Turciju Latvijas izlase izlidos pirmdien un Antālijā turpinās gatavoties spēlei ar Bolīviju, kas notiks 9.februārī Antālijas stadionā "Mardan Sports Complex".

Kā ziņots, zināmas vēl divas šogad paredzētās Latvijas izlases pārbaudes spēles - 7.jūnijā futbolisti Austrijā spēlēs ar vietējo valstsvienību, bet 10.augustā Rīgā, "Skonto" stadionā, aizvadīs pārbaudes maču ar Somiju.

Latvijas futbola izlases sastāvs pārbaudes spēlei ar Bolīviju:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Aleksandrs Koliņko (bez kluba);

aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Queens Park Rangers", Anglija), Oskars Kļava (Mahačkalas "Anži", Krievija), Ritus Krjauklis, Vladimirs Bespalovs (abi "Ventspils"), Pāvels Mihadjuks ("Liepājas metalurgs"), Vitālijs Smirnovs ("Skonto");

pussargi - Maksims Rafaļskis ("Liepājas metalurgs"), Andrejs Rubins ("Karabah", Azerbaidžāna), Artis Lazdiņš ("Jelgava"), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Igors Tarasovs ("Skonto"), Andrejs Perepļotkins (Karši "Nasaf", Uzbekistāna);

uzbrucēji - Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Ģirts Karlsons (Baku "Inter", Azerbaidžāna), Artjoms Rudņevs (Poznaņas "Lech", Polija), Daniils Turkovs ("Zalaegerszeg", Ungārija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!