Foto: F64
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēdējā mēneša laikā klātienē apmeklējis valstsvienības kandidātu treniņnometnes un pārbaudes spēles klubu rindās kā Latvijā, tā arī ārzemēs, un atzinis, ka pirms PK kvalifikācijas spēles ar Lihtenšteinu futbolistiem jāuzlabo fiziskā un funkcionālā gatavība, vēsta Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājas lapa.

Izlases treneris pēc spēles ar Japānu klātienē apmeklējis gan "Skonto FC", gan SK "Liepājas metalurgs", FK "Ventspils" un citu Latvijas klubu treniņus un pārbaudes spēles, un klātienē redzējis arī Edgara Gaurača sniegumu Maskavas "Torpedo" sastāvā. Aizvadītajā nedēļas nogalē Aleksandrs Starkovs vēroja Vācijas Bundeslīgas spēli ar Artjomu Rudņevu ierindā.

"Pašlaik Latvijas futbola klubi aktīvi gatavojas jaunajai futbola sezonai un futbolisti strādā intensīvi, lai sagatavotos kā pašmāju čempionāta spēlēm, tā arī valstsvienības mačiem. Šī mēneša laikā spēlētājiem ir jāuzlabo sava fiziskā kondīcija un funkcionālā gatavība, kura spēlē pret Japānu objektīvu iemeslu deļ bija zema," valstsvienības spēlētājiem sniegto uzstādījumu pēc Japānas spēles atklāja Latvijas izlases galvenais treneris.

Latvijas futbola izlase vienkopus sapulcēsies 18.martā, kad uzsāks gatavošanos 2014.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei izbraukumā ar Lihtenšteinu 22.martā. Valstsvienības kandidātu sarakstu Aleksandrs Starkovs plāno paziņot jaunnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!