Foto: LETA

Titulētais pašmāju futbola treneris Aleksandrs Starkovs 2019. gadā par atlaišanu no Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera amata no Latvijas Futbola federācijas (LFF) saņēmis 57 465,32 eiro lielu kompensāciju, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Madonā dzimušais treneris Latvijas izlasi vadījis trīs atsevišķus nogriežņus, pēdējo reizi amatā stājoties 2017. gadā. Taču pēc zaudējuma pārbaudes spēlē Gibraltāra izlasei LFF valde 2018. gada 3. aprīlī lēma par Starkova atlaišanu no amata.

2018. gada laikā LFF par divu personu atstādināšanu no amatiem kompensācijās izmaksāja 130 tūkstošus eiro. Balstoties uz bijušā LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka apgalvojumu, ka Starkova alga bijusi 75 tūkstoši eiro gadā, speciālists 2018. gadā saņēma tieši šādu kompensāciju, bet pats Mežeckis tika pie atlikušajiem 55 tūkstošiem no kompensācijās izmaksātās summas.

Taču pagājušogad Starkovs atlīdzībā saņēmis 57 465,32 eiro, tādējādi kopā jau tiekot pie mazliet vairāk nekā 132 tūkstošu eiro lielas kompensācijas. Tā bijusi vērā ņemama summa no LFF 2019. gada atlaišanas pabalstiem. Federācija kopā pagājušogad šādos pabalstos izmaksājusi 58 278 eiro, liecina tās gada pārskats.

Līgums ar Aleksandru Starkovu, viņam atkārtoti ieņemot valstsvienības galvenā trenera amatu, tika noslēgts līdz 2020. gada Eiropas čempionāta atlases cikla beigām. Kvalifikācijas turnīrs beidzās 2019. gada 19. novembrī, Slavišas Stojanoviča vadītajai Latvijas izlasei savā apakšgrupā ieņemot pēdējo, sesto vietu. Stojanovičs, kurš amatā nomainīja Starkova pēcteci Miksu Pātelainenu, par atlaišanu šī gada 20. janvārī kompensācijā saņems aptuveni 170 tūkstošus eiro.

Jau ziņots, ka Starkovs kļuvis par Latvijas Futbola federācijas izlašu direktoru, 1. maijā informēja LFF. Šajā amatā Starkova galvenās funkcijas būs darbs ar jaunatnes izlašu spēlētājiem un klubiem, konsultatīvā veidā virzot Latvijas futbola jaunos spēlētājus uz plānveidīgu attīstīšanos.

Starkovs bijis ilggadējs Rīgas "Daugavas" meistarkomandas uzbrukuma līderis, pēc tam pievērsās trenera karjerai, kļūstot par tituliem bagātāko speciālistu Latvijas futbolā.

Par Latvijas čempionu viņš kā treneris kļuvis 12 reižu, kā arī trīs termiņos vadījis Latvijas izlasi, ar kuru 2004. gadā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tāpat viņš strādājis Latvijas izlasē par konsultantu un bijis LFF valdes loceklis bez balsstiesībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!