Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Bosniju un Hercegovinu trešdien notikušajā preses konferencē asi uztvēra kritiku par pēdējā laika neveiksmīgo sniegumu un ironiski teica, ka tad jau Latvijas hokeja izlase pēc zaudējumiem vajag apšaut.

Latvijas izlase gada laikā oficiālās spēlēs ir guvusi tikai vienu uzvaru, savās mājās oktobra vidū pieveicot Lihtenšteinu. Taču Latvijas kontā ir arī apkaunojošs neizšķirts spēlē pret Lihtenšteinu, bet cīņās ar nopietnākiem pretiniekiem piedzīvoti zaudējumi, vienīgais izņēmums ir pēdējā mačā gūtais neizšķirts 3:3 pret Turciju.

Trešdien notikušajā preses konferencē pēc jautājuma par valstsvienības neizteiksmīgo sniegumu un zaudējumiem Starkovs par piemēru ņēma Latvijas hokeja izlasi, kas 2012.gada pasaules čempionātu noslēdza ar trīs sausiem zaudējumiem. Pēc Starkova teiktā, "tad jau hokeja izlasi vajadzētu apšaut pēc trīs zaudējumiem". Tādējādi Starkovs ļāva noprast, ka zaudējumi ir sporta sastāvdaļa un ir jāmāk tikt tiem pāri, ko Latvijas futbola izlase centīsies piektdien arī pierādīt.

Jau iepriekš izskanēja informācija, ka Starkovs varētu atstāt Latvijas izlases galvenā trenera amatu un par šo tēmu ir runāts arī ar Latvijas Futbola federācijas (LF) ģenerālsekretāru Jāni Mežecki. Tomēr piektdien gaidāmais mačs Starkovam nebūšot "būt vai nebūt", uzskata Mežeckis. "Šobrīd tāds jautājums nav aktuāls un nebūtu prātīgi visu laiku treneri turēt zem naža asmens."

Runājot par gaidāmo spēli, Starkovs solīja, ka "futbolisti laukumā atdos visus spēkus un cīnīsies līdz galam, lai iepriecinātu līdzjutējus". Atgriežoties pie neveiksmīgā perioda, Starkovs uzsvēra, ka tieši maijā notikušās divas pārbaudes spēle ar Kataru un Turciju bija domātas, lai atgūtu pārliecību.

Latvijas izlasei piektdien nevarēs palīdzēt valsts labākais futbolists Aleksandrs Cauņa un Ivans Lukjanovs, kuri ir guvuši traumas. Lukjanova savainojums neesot nopietns, bet Cauņam esot nopietns savainojums, bilda Starkovs. Pagaidām treneris neatklāja "visas kārtis", kurš varētu ieņemt Cauņas vietu un sastāvu paziņos tikai dažas stundas pirms spēles. Starkovs teica, ka Cauņas vietā varētu iespēlēt Juriju Žigajevu, Māri Verpakovski vai jauno talantu Valēriju Šabalu, kurš mačā pret turkiem guva divus vārtus.

"Dod Dievs, lai šāds vārtu guvums turpinātos piektdien," piebilda Starkovs, atceroties nesenos mačus pret Kataru un Turciju.

2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas G grupas kopvērtējumā pēc piecām spēlēm pirmā ar 13 punktiem ir Latvijas nākamā pretiniece Bosnija un Hercegovina, Grieķijai ir 10 punkti, kuriem seko Slovākija (astoņi punkti). Lietuvai ir pieci punkti, Latvijai ir četri punkti, bet Lihtenšteinai ir punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!