Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola izlase šī gada pēdējā mājas cīņā nospēlējusi kā komanda, pēc cīņas priecīgs bija valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā ziņots, 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Latvija ar rezultātu 2:0 pieveica Maltas valstsvienību.

"Šī bija pozitīva spēle un labi nospēlējām tieši kā komanda. Pirmais puslaiks ritēja ar mūsu pārsvaru, izveidojām daudzus bīstamus momentus un ātri pārgājām uzbrukumā," pēcspēles preses konferencē izteicās Starkovs. "Otrajā puslaikā Malta sāka spēlēt agresīvāk un radīja mums problēmas, tomēr ātri tikām galā ar tām, turpinājām labi uzbrukt un domāju, ka 2:0 ir atbilstošs rezultāts."

Šajā spēlē ar precīziem sitieniem izcēlās Aleksejs Višņakovs un Artjoms Rudņevs, kuram tie bija pirmie gūtie vārti valstsvienībā.

"Svarīgi, ka Višņakovs guva vārtus, jo viņš mums ir aktīvs pussargs un jau sen bija pelnījis iesist," teica Starkovs. "Protams, prieks arī par to, ka Rudņevs beidzot guva vārtus un noņems psiholoģisko spriedzi no sevis. Mums sanāca pozitīva spēles galotne."

Šī Latvijas izlasei bija priekšpēdējā spēle šajā kvalifikācijas ciklā. Noslēdzošajā mačā tā otrdien izbraukumā spēkosies ar Horvātiju.

"Horvātija mums nebūs tukša spēle, bet ļoti svarīga. Ņemsim līdzi visus tos futbolistus, kas varēs spēlēt un būs labā fiziskā formā," stāstīja Latvijas izlases galvenais treneris, sakot, ka spēlē nevarēs piedalīties Māris Verpakovskis. "Žēl, ka Verpakovskis saņēma otro brīdinājumu. Tas bija man nesaprotams tiesneša lēmums, bet līdz ar to viņš pret Horvātiju nespēlēs."

"Kā jau gaidīju, bija smaga spēle. Bieži zaudējām kontroli pār bumbu, taču šīs kļūdas izskaidrojamas ar to, ka Latvija ir laba komanda," teica Maltas valstsvienības galvenais treneris Džons Batidžjegs. "Kopumā visi futbolisti nospēlēja savā līmenī un viņiem bija laba pašatdeve. Ar spēlētāju attieksmi esmu apmierināts, ar rezultātu gan nē."


2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 19 punktiem astoņās spēlēs atrodas Horvātija, tai ar 18 punktiem seko Grieķija, bet Izraēlas izlase ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem trešo pozīciju un zaudējusi izredzes izcīnīt kādu no pirmajām divām vietām apakšgrupā.

Latvija ar 11 punktiem deviņos mačos pakāpās uz ceturto vietu, bet tai ar desmit punktiem seko Gruzijas valstsvienība. Savukārt pēdējā, sestajā, vietā ar vienu punktu atrodas Maltas izlase.

Jau vēstīts, ka pavisam 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs noslēgsies oktobrī, savukārt finālturnīrā, kas 2012.gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011.gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!