Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms Pasaules kausa atlases pēdējās spēles pret Andoru nevēlējās komentēt savu nākotni valstsvienībā, ja arī savu līdzjutēju priekšā tiks rādīts bāls un neizteiksmīgs sniegums.

Latvijas futbolisti otrdien Rīgā ar spēli pret Andoru noslēgs 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cīņas Eiropas zonas B grupā, kuras kopvērtējumā abas valstsvienības ar četriem punktiem ieņem pēdējās divas vietas.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pirms vairāk nekā gada Latvijas izlase viesos pārspēja Andoru ar 1:0, bet tā pagaidām arī bijusi valstsvienības pēdējā uzvara. Pēc tam sekoja deviņu zaudējumu sērija, kas tika pārtraukta sestdien ar neizteiksmīgu 0:0 viesos spēlē pret Fēru salu izlasi. Starkovs valstsvienību atsāka trenēt pavasarī, kad no amata atkāpās Marians Pahars, kurš savukārt pirms tam nomainīja tieši Starkovu. Viņa vadībā pēc atgriešanās valstsvienība piecās spēlēs guvusi divus vārtus, pagaidām nav tikusi pie panākuma, bet komandas sniegums ir izpelnījies plašu kritiku.

"Tieši šāds jautājums mums vēl trūka... Tas ir kā sitiens zem jostas vietas. Es gribu uzvarēt un ceru, ka uzvarēsim, lai turpmāk nebūtu tādu jautājumu," neapmierināts ar kritiku bija Starkovs.

Tāpat valstsvienības vadītājs izvairījās teikt, vai valstsvienības iepriekšējā spēle bija vilšanās, ko savukārt neslēpa vairāki futbolisti. "Mums rīt ir cita spēle. Mums visiem ir jābūt vienotiem, trenerim ir jābūt vienotam kopā ar spēlētājiem. Mums ir jāizdara secinājumi savā pulkā, komandas iekšienē un jābūt gataviem spēlei pret Andoru."

Runājot par neizteiksmīgo spēli pret Fēru salu izlasi, Starkovs norādīja uz nerealizēto spēles plānu. "Centra pussargi maz bija ar bumbu, maz kustējās, lai saņemtu bumbu. Tāpēc aizsargi bija spiesti izdarīt garās piespēles, kas šoreiz nekādi nelīdzēja. Mums šajā spēlē pietrūka Edgara Vardanjana un Dāvja Indrāna, kuri daudz kustas un meklē bumbu. To pirms spēles ar Andoru ņemsim vērā. Bet jāatzīmē darbība aizsardzībā un vārtsarga spēle."

"Pozitīvi, ka pārtraucām zaudējumu sēriju. Mēs nezaudējām. Neielaidām vārtus, lai gan pretinieku spiediens bija liels," atgādina Starkovs.

Latvijas izlases vadītājs norādīja, ka otrdienas spēlē savu līdzjutēju priekšā samierināsies tikai ar uzvaru, jo fanus nedrīkstot pievilt. "Andora sevi ir pierādījusi kā labi organizētu un saspēlētu komandu, kas labi aizstāvas. Lai apspēlētu, mums ir labi jākustas un jāuztur augsts spēles temps. Mums nepieciešams ātri un precīzi spēlēt ar bumbu. Agresīvi jāspēlē situācijās viens pret vienu, jācenšas apspēlēt pretinieku. Mēs spēlēsim savā stadionā. Ceru, ka līdzjutēji visu spēli mūs atbalstīs, kas ir nepieciešams komandai."

Starkovam piekrita Latvijas izlases pussargs Aleksejs Višņakovs, kurš apliecināja, ka komandā mikroklimats un noskaņojums ir kaujiniecisks. "Jā, situācija ir smaga, bet gatavojamies. Neteikšu, kādu shēmu treneri izvēlējušies, bet gribam uzvarēt un pierādīt līdzjutējiem, saviem radiniekiem, ka spējam kaut ko uzvarēt. Atdosim visus spēkus laukumā, lai to izdarītu. Domāju, ka ar Andoru mums būs vairāk iespēju, nekā bija viesos. Mēs esam tehniskāki."

Starkovs apliecināja, ka komandas sākumsastāvā būs izmaiņas, bet tās nekonkretizēja. Latvijas izlases vadītājs pat izvairīgi atbildēja, vai vārtos būs Andris Vaņins, kuram prognozēta kapteiņa loma Kaspara Gorkša diskvalifikācijas dēļ.

"Izmaiņas būs. Tās būs arī piespiedu kārtā un tāpēc, ka pirms divām dienām bija spēle. Negribu neko teikt, rīt viss būs redzams. Daži nospēlēja ne pārāk veiksmīgi, daudzi ir piekusuši. Jāveic izmaiņas, lai rīt sasniegtu rezultātu," sacīja Starkovs.

Spēlē pret Fēru salu komandu Latvijas izlasei nepalīdzēja nelielu traumu guvušais centra aizsargs Kaspars Dubra, kurš tikai nesen atgriezās valstsvienības kandidātu rindās pēc savainojuma izārstēšanas. Kā apliecināja Starkovs, aizsargs svētdien aizvadījis treniņu un, visticamāk, spēlē pret Andoru viņš būs komandas pieteikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!