Foto: LETA

No Latvijas futbola izlases galvenā trenera amata atkāpties varētu Aleksandrs Starkovs, ja tas nāktu par labu visam Latvijas futbolam, intervijā izdevumam "Sporta Avīze" izteicās Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Atgādinām, ka Latvijas izlase 22.martā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlē izbraukumā nespēja pieveikt Lihtenšteinu, cīnoties neizšķirti 1:1. Pēc spēles daudz kritikas tika veltīts Latvijas izlasei, kuras sniegums pat bija bālāks par Lihtenšteinas futbolistu rādīto. Tomēr uzreiz pēc viena no kaunpilnākā rezultāta valstsvienības vēsturē Starkovs neatkāpās no amata un par to pat netika runāts.

Vēlāk Starkovam bijusi saruna ar Mežecki, kurā apspriesta arī trenera iespējamā atkāpšanās.

"Mēs ar viņu runājām – viņš ir gatavs atkāpties, viņš pilnībā uzņemas atbildību. Tā arī pateica – esmu gatavs atkāpties, ja tas palīdzēs kopējai lietai, un tie nav tukši vārdi," saka Mežeckis. "Ja man būtu desmit Starkovi, Džonsoni vai tas pats Kapello, kurš būtu gatavs braukt... Skaidrs, ka tad atkāpšanos vajadzētu pieņemt. Šajā situācijā, viņam atkāpjoties, mums paliktu tukša vieta. Es viņam teicu, ka neviens no viņa palīgiem nevar uzreiz pārņemt izlasi. To es viņam teicu arī tad, kad viņš bija Azerbaidžānā. Uzticēt tagad visu Marianam Paharam, kuru paņēmām pie sevis darbā ar domu, ka viņš ar laiku varētu izveidoties par tādu treneri?"

Tomēr pēc Mežecka teiktā var noprast, ka pagaidām Starkovs saglabās amatu. "Es Starkovam atklāti pateicu, ka mēs domāsim par jaunu treneri, bet tas nav tāds variants, kur es šodien pasaku – Saša, tev jāiet prom. Tad man pašam jāiet trenēt. Taču es viņam to pateicu atklātā tekstā, un viņš tam visam piekrīt.. Bet skaidrs, ka viņš saprot šo situāciju. Un arī es to saprotu, ka kaut kas ir jāmaina. Savā laikā es biju iniciators, kad vajadzēja nomainīt Geriju Džonsonu. Viņš līdz pat šai dienai man ir labs draugs. Tāpat arī Juriju Andrejevu. Bet toreiz mums uzreiz bija Starkovs, kurš bija gatavs pārņemt valstsvienību. Tagad tāda trenera nav."

Lai gan līdz Latvijas izlases nākamajai spēlei pret Bosniju un Hercegovinu ir vairāk nekā divi mēneši, Mežeckis uzskata, ka tas ir nepietiekami, lai jaunais treneris varētu iejusties valstsvienības vadīšanā. "Mēs nedomājam, ka tas process būs tik viegls, ka atradīsim treneri, kurš būs gatavs uzņemties uzreiz spēli pret Bosniju... Tam vajadzētu būt tādam, kurš ir lietas kursā. Mēs taču nevaram pasaukt otru Geriju Džonsonu. Ja atbrauks, viņam jāieiet kopējā virtuvē – viņš uzreiz pateiks, ka grib redzēt to un to spēlētāju, ka viņam ir jārunā ar palīgiem. Bet tas process notiks. Viss vēl jāizrunā treneru padomē, bet pārmaiņām ir jābūt – to saprot visi."

Mežeckis arī pieļāva varbūtību, ka Starkovs saglabā amatu līdz pat Pasaules kausa atlases cikla beigām, jo tieši tik ilgi ir līgums ar viņu.

"Es viņam pateicu, ka pēc cikla aizies visi. Varbūt paliks vienīgi ekipējuma menedžeris un šoferis. Un tad skatīsimies, kas mums rādās nākamajā ciklā," piebilst Mežeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!