Foto: Shutterstock

Latvijas futbola izlases pussargs Kristers Tobers un vārtsargs Pāvels Šteinbors Polijas futbola čempionāta spēlē svētdien laukumā pavadīja visas 90 minūtes, palīdzot izcīnīt neizšķirtu attiecīgi Gdaņskas "Lechia" un Gdiņas "Arka".

Gdiņas futbolisti mājās spēlēja 0:0 (0:0) ar Krakovas "Wisla".

"Arka" kapteinis Šteinbors laukumā bija visu maču. Viņš Polijas ekstraklasē bijis laukumā 111 spēles pēc kārtas, bet kopumā piedalījies 126 mačos.

Pamasastāvā laukumā devās arī Kristers Tobers, kura pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" viesos nosargāja 1:1 (1:1) nosargāja neizšķirtu mačā ar Ščecinas "Pogoņ" komandu.

Soms Santeri Hostika ceturtajā minūtē izvirzīja vadībā mājiniekus, bet 30.minūtē neizšķirtu panāca Macejs Gajoss.

"Arka" pamatturnīra pirmajā daļā ar 29 punktiem 30 mačos ieņēma priekšpēdējo vietu turnīra tabulā, un tai ir priekšā cīņa par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, kamēr "Lechia" ar 43 punktiem ierindojās astotajā vietā, čempionātu turpinot spēcīgākajā grupā.

Pēc aizvadītām 30 spēlēm čempionāta komandas tiks sadalītas divās daļās, un cīņu par čempiona titulu turpinās astoņi vadošie klubi.

Tikmēr Latvijas futbola izlases aizsargs Kaspars Dubra svētdien pēc iepriekšējā mačā nopelnītās sarkanās kartītes izlaida spēli Ukrainas premjerlīgā, viņa pārstāvētajai "Oleksandriya" ciešot smagu zaudējumu mājās.

Oleksandrijas futbolisti savā laukumā ar 1:5 (0:2) atzina Čerņihivas "Desna" vienības pārākumu.

Oleksandrs Fiļipovs mača 29.minūtē izvirzīja viesus vadībā, Vladislavam Kaļitvincevam 44.minūtē pārsvaru dubultojot.

46.minūtē Maksims Tretjakovs vienus vārtus atguva, taču Čerņihivas vienība atbildēja ar trim "goliem". 55.minūtē vārtus guva Andrijs Gitčenko, tad par otro dzelteno kartīti četru minūšu laikā noraidījumu līdz spēles beigām mājiniekiem izpelnījās Vladislavs Babohlo, un viesi tika vēl pie diviem vārtu guvumiem ar 11 metru soda sitiena palīdzību Fiļipova izpildījumā, un kompensācijas laika piektajā minūtē precīzs bija uz maiņu laukumā nākušais Andrijs Totovickis.

Jau ziņots, ka sestdien uz rezervistu soliņa palika pussargs Andrejs Cigaņiks, kura pārstāvētā Luhanskas "Zorja" mājās ar 1:3 (0:0) piekāpās Kijevas "Dinamo".

Ukrainas premjerlīgā komandām šosezon atlikušas sešas spēļu kārtas. Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 68 punktiem 26 spēlēs ir Doņeckas "Šahtar", tālāk ar 52 punktiem seko Kijevas "Dinamo", bet pa 49 punktiem ir Čerņihivas "Desna" un Luhanskas "Zorja" kontā, kamēr "Oleksandriya" ar 43 punktiem atrodama piektajā pozīcijā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Šīs sezonas Ukrainas kausa izcīņā Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas vairs nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!