Foto: F64

Latvijas futbola kluba "Auda", kas aizvadītajā sezonā sensacionāli izcīnīja Latvijas kausu, galvenā trenera amatā nepaliks Tomislavs Stipičs, vēsta komandas paziņojums.

Stipičs esot nolēmis pieņemt jaunu izaicinājumu savā karjerā.

Līdz ar nonākšanu "Optibet Virslīgā", horvātu speciālists pārņēma "Auda" stūri pirms 2022. gada sezonas. Stipiča līgums ar klubu noslēdzās līdz ar šo virslīgas sezonu. Šonedēļ galvenais treneris informējis kluba vadību par saviem nākotnes plāniem.

Horvātijas medijs "telegram.hr" vēsta, ka Stipičs pieņēmis Latvijas vicečempiones "Riga" piedāvājumu. Stipiča vadībā aizvadītajā sezonā spēlēja vairāki no Rīgas kluba īrēti futbolisti.

Stipiča vadībā "Auda" atgriešanās sezonā virslīgā izcīnīja 5. vietu un sensacionāli triumfēja "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā, kas kļuva par pirmo lielo trofeju ne vien kluba vēsturē, bet arī Stipiča karjerā.

"Futbola kluba Auda vārdā izsakām Tomislavam vislielāko pateicību par darbu un aizrautību, tieši viņa līdera dotības ļāva izveidot tik saliedētu kolektīvu gan laukumā, gan ārpus tā. Vēlam Tev veiksmi no visas savas zaļi-melnās sirds. Mums Tevis pietrūks, boss," teikts komandas paziņojumā.

42 gadus vecā trenera no Horvātijas iepriekšējā darba vieta bija Horvātijas augstākās līgas klubā "Slaven Belupo", kur viņš nostrādāja no 2019. līdz 2021. gadam. Piecas spēles 2019. gadā viņš vadīja Šveices spēcīgākās līgas klubu "Grasshoppers", kā arī strādājis Vācijas klubos "Stuttgarter Kickers", "Erzgebirge Aue", "Eintracht Frankfurt-2", "Ingolstadt 04 (jauniešu komanda), kā arī Ķīnas klubā "Nantong Zhiyun".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!