Foto: F64
Latvijas futbola izlases bijušais galvenais treneris Slaviša Stojanovičs kompensācijā pēc atlaišanas saņems nepilnus 200 000 eiro, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Par Stojanoviča atlaišanu tika mēļots jau ilgāku laiku, tomēr LFF valde pērnā gada nogalē divās valdes sēdēs, kurās bija diskusija par valstsvienību, nesteidza balsot par trenera atlaišanu vai – tieši pretēji – par uzticības izteikšanu, kas viestu skaidrību valstsvienības nākotnes jautājumā. Pirmdien LFF valde tomēr lēma par Stojanoviča atlaišanu, viņa vietā uzreiz spējot iecelt Daini Kazakeviču.

LFF pašreizējā vadība Stojanoviču par iespējamām izmaiņām valstsvienības treneru korpusā informēja tikai pagājušajā nedēļā, kad jau bija izziņota LFF valdes sēdes dienas kārtība. Tomēr tad LFF ģenerālsekretārs nav informējis Stojanoviču par iespējamo atlaišanu un to, vai būs balsojums par viņa atlaišanu. Stojanovičs ticis informēts, ka valdē ir viedoklis par vietējā speciālista piesaistīšanu, bet dienas kārtībā nebija iekļauts iespējamais balsojums.

Balsojumā par Stojanoviča atlaišanu seši valdes locekļi bija "par", Artūrs Zakreševskis balsoja "pret", bet Anastasija Kučinska atturējās. Savukārt par Kazakeviča iecelšanu Zakreševskis un Kučinska atturējās, pārējie seši valdes locekļi balsoja "par".

Pirmdien LFF valdes sēdes laikā Stojanovičs ar īsziņas starpniecību informēts, ka ar viņu tiek lauzts līgums, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Uz pašu valdes sēdi Stojanovičs nemaz netika aicināts, lai gan tika apspriests valstsvienības jautājums.

Kā vēlāk skaidroja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, viņam ar Stojanoviču bijusi vienošanās, ka operatīvi informēs par valdes pieņemto lēmumu. Tas izdarīts ar īsziņas palīdzību, bet vēlāk jau plānota saruna ar Stojanoviču, lai uzsāktu pārrunas par atlaišanas detaļām.

Par atlaišanu Stojanovičs saņems 170 000 eiro, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

LFF šogad krietni samazinās savu budžetu, bet Stojanoviča atlaišana lielu ekonomiju izdevumos nedos. Kā portālam "Delfi" apliecināja notiekošajam tuvu stāvoši cilvēki, ar Stojanoviča atlaišanu un Kazakeviča apstiprināšanu LFF mēnesī ietaupīs apmēram 700-1000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!