Foto: F64

Latvijas futbola čempionāta sudraba medaļniece "Valmiera FC", gatavojoties jaunajai sezonai, saņēmusi aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus, informē Latvijas Futbola federācija.

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) 2021. gada 15. septembrī pieņēmusi lēmumu, kas uzliek par pienākumu "Valmiera FC" samaksāt spēlētāju trenēšanas un sagatavošanas kompensācijas izmaksu futbola klubam "Tigres FC" par 2002. gadā dzimušo kolumbieti Kamilo Menu. Savukārt 3. novembrī līdzīgs lēmums pieņemts saistībā ar 2002. gadā dzimušo Krievijas futbolistu Aleksandru Gapečkinu, kurš uz Vidzemes klubu atnāca no "Rostov".

Tā kā "Valmiera FC" nav pildījusi finansiālās saistības pret "Tigres FC" un "Rostov", tad FIFA piemērojusi Latvijas klubam starptautisko pāreju aizliegums. FIFA 2. novembrī un 22. decembrī informēja LFF par pienākumu piemērot aizliegumu arī nacionālā līmenī.

LFF Disicplinārlietu komiteja šo jautājumu gan skatījusi tikai tagad – vairāk nekā divus mēnešus pēc pirmās vēstules saņemšanas. Ņemot vērā FIFA vēstules, liegums reģistrēt jaunus spēlētājus "Valmierai FC" piemērots tagad arī nacionālā līmenī. Aizliegums būs spēkā, kamēr klubs būs pilnā apmērā izpildījis FIFA lēmumus.

Kolumbiešu pussargs Mena pagājušajā sezonā "Valmiera FC" rindās aizvadījis 22 spēles un guvis vienus vārtus, bet aizsargs Gapečkins piecās spēlēs ar vārtu guvumiem neizcēlās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!