Izraēlas čempioni futbolā Telavivas "Maccabi" trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā uzvarēja Latvijas futbolistu Valērija Šabalas un Gļeba Kļuškina pārstāvēto Marijampoles "Sūduva".

"Maccabi" viesos ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja "Sūduva".

Gan Šabala, gan Kļuškins šo spēli noraudzījās no rezervistu soliņa.

Viesi vadībā izvirzījās 30. minūtē, kad Avi Rikans ar trešo mēģinājumu raidīja bumbu vārtu tīklā. Pārsvaru dubultot 73. minūtē izdevās Nikam Blekmenam, kurš no partnera saņēma tālu piespēli un īsi pēc tam jau nonāca vienatnē pret vārtsargu.

Gala vārdu kompensācijas laika otrajā minūtē teica Ofirs Dvidzada, kurš bija precīzs no aptuveni desmit metru atzīmes.

Šabala iepriekšējās kārtas duelī pret Igaunijas klubu Tallinas "Flora" realizēja vienu no "Sūduva" vienības 11 metru soda sitieniem.

Zīmīgi, ka "Sūduva" pērn apturēja "Maccabi" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, abos mačos uzvarot ar 2:1.

Iepriekš pirmajā kārtā Telavivas komanda ar 2:0 uzvarēja Latvijas čempioni "Riga".

Tāpat nākamo kārtu izdevās sasniegt Nīderlandes komandai "AZ Alkmaar", kas mājās pamatlaikā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Plzeņas "Viktoria" no Čehijas, bet papildlaikā bija pārāka ar 2:0.

Nīderlandes klubam izlīdzinājumu izdevās panākt vien kompensācijas laika piektajā minūtē, kad Teins Kūpmeiners precīzi izpildīja "pendeli". Viņa pūliņi tika atalgoti papildlaikā, jo vēl divreiz izcēlās Alberts Gudmundsons.

Kvalifikācijas trešajā kārtā nebūs redzama Tiraspoles "Sheriff", kas viesos ar 1:2 (0:1) zaudēja Azerbaidžānas klubam "Qarabag".

Uzvarētāju labā vārtus guva Urošs Matičs un Mahirs Emreli, bet goda vārtus Tiraspoles vienībā iesita Frenks Kastaneda.

Vēlāk vakarā Zagrebas "Dinamo" viesos pamatlaikā spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar Rumānijas komandu Klužas-Napokas "CFR Cluj". Papildlaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet "pendelēs" ar 6:5 pārāka bija "Dinamo".

14. minūtē "Dinamo" vadībā izvirzīja Amers Gojaks, bet Lirims Kastrati 78. minūtē panāca rezultātu 2:1. Mišels Pereira Rumānijas vienības labā izcēlās 64. minūtē, bet Siprians Decs 13 minūtes iepriekš nerealizēja "pendeli". Neizšķirtu kompensācijas laika ceturtajā minūtē atgrieza Gabriels Debeljuhs.

Uzvaru nesošo "pendeli" septītajā sērijā iesita Josko Gvardiols.

Rumānijas komanda pērn kvalifikācijas turnīrā apstājās pēdējā kārtā.

Citā spēlē uzvaru svinēja arī Brestas "Dinamo" no Baltkrievijas. "Dinamo" savā laukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Sarajevo" no Bosnijas un Hercegovinas. Baltkrievijas komandas uzvaras vārtus 49. minūtē iesita Abdulaje Dialo.

Visbeidzot Šveices čempionvienība Bernes "Young Boys" mājās ar 3:1 (0:0) pārspēja "Klaksvik" no Fēru salām. Bernes klubā pa reizei precīzi sita Ngomo Ngamaleju, Miralems Sulejmani un Žans Pjērs Nsame. Otrā laukuma pusē 79. minūtē izcēlās Jons Johansens.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!