Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ceturtdien tika aizvadītas pirmās UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtas spēles, starp kurām norisinājās arī Lietuvas komandas Marijampoles "Sūduva" mačs pret Ungārijas vienību Budapeštas "Ferencvaros".

"Sūduva" mājās – pārpildītu tribīņu priekšā – pret "Ferencvaros" nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0). Viesi izpildīja veselus 19 sitienus pa Lietuvas kluba vārtiem, no kuriem astoņi lidoja vārtu rāmī, bet mājinieki atbildēja vien ar sešiem mēģinājumiem un vienu precīzu sitienu.

Lietuvas komandai viesos gūtie vārti būs zelta vērtē, jo mājās savu cietoksni izdevās nosargāt neskartu.

Anglijas premjerlīgas klubs Vulverhemptonas "Wanderers" viesos ar 3:2 (1:0) negaidīti pieveica Itālijas A sērijas komandu "Torino".

Svarīgo uzvaru viesos Anglijas klubs izcīnīja, pateicoties Gleisonam Brēmeram, kurš pirmā puslaika beigās bumbu raidīja savos vārtos. Lai arī vieni vārti nešķiet liela traģēdija, šajā mačā tie nospēlēja būtisku lomu.

Tikmēr Glāzgovas "Celtic" mājās ar 2:0 (0:0) pārspēja Stokholmas AIK. Abi vārti tika gūti otrajā puslaikā, kad pirmajos ar spēcīgo sitienu galā netika vārtsargs, bumbai ieripojot vārtos, bet otrais vārtu guvums tika realizēts no aptuveni 20 metru distances, izpildot brīvsitienu.

Citviet bijušā "Ventspils" trenera Romāna Grigorčuka vadītā komanda "Astana" no Kazahstānas, jau ar vienu kāju iekāpusi pamatturnīrā, jo mājās ar 3:0 (2:0) uzveikts Baltkrievijas klubs Barisavas BATE.

Jau pirmajā puslaikā izdevās gūt divus vārtus (23. un 44. minūtē), bet mača 52. minūtē ar precīzu soda sitienu izdevās panākt trīs vārtu pārsvaru.

"Ventspils" pāridarītāji Portugāles komanda Gimaraišas "Vitoria" viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) pret Rumānijas klubu Bukarestes FCSB (agrāk – "Steaua"), kas pērn piedalījās pamatturnīrā.

Citā mačā, kura galvenais soģis bija Andris Treimanis, Nīderlandes vienība Roterdamas "Feyenoord" ar 3:0 (1:0) pieveica Beerševas "Hapoel" no Izraēlas. Treimanis pirmo vārtu guvumu atzina mača 33. minūtē, bet otrajā puslaikā to nācās darīt vēl divreiz, uzvaru svinot mājiniekiem, kuri jau tikpat kā garantējuši vietu pamatturnīrā.

Tāpat pie panākumiem tika vienas no Eiropas vadošajām komandām – Nīderlandes klubs Eindhovenas PSV un Barselonas "Espanyol", kamēr Frankfurtes "Eintracht" viesos cieta zaudējumu.

PSV mājās ar 3:0 (0:0) pārliecinoši uzveica Kipras vienību "Apollon". Kiprieši cīnījās godam, tomēr otrā puslaika sākumā, 14 minūšu laikā komanda savos vārtos ielaida trīs bumbas, būtībā dzēšot cerības par dalību grupu turnīrā.

"Espanyol" mājās ar 3:1 (0:1) uzvarēja Ukrainas klubu Luganskas "Zorya". Spāņiem gan nācās pasvīst, jo pirmā puslaika galotnē tika zaudēti vārti, tāpēc otrajā nācās reabilitēties, kas arī izdevās. Izlīdzinājumu izdevās panākt jau 58 .minūtē, bet nepilnas 20 minūtes vēlāk netika realizēts soda sitiens.

Liela bēda tā nebija, jo jau pēc trim minūtēm tablo vēstīja 2:1 par labu mājiniekiem, bet deviņas minūtes līdz fināla svilpei, izdevās gūt vēl vienus vārtus, svinot diezgan pārliecinošu uzvaru.

Visbeidzot "Eintracht" viesos ar 0:1 (0:1) piekāpās Francijas spēcīgākās līgas vienībai "Strasbourg", kas uzvaru sev nokārtoja jau mača 33. minūtē. Vācijas klubs otrajā puslaikā no septiņiem sitieniem tikai divus trāpīja vārtu rāmī, ar ko nebija gana, lai izlīdzinātu rezultātu.

Jau ziņots, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas pirmajā mačā "Riga" ar 1:3 (1:1) piekāpās spēcīgākajai Dānijas komandai "Kobenhavn".

Atbildes spēles tiks aizvadītas 29. augustā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Baltijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!