Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola klubs "Manchester United" apstiprinājis norvēģi Ūli Gunāru Sulšēru par pastāvīgo komandas galveno treneri, noslēdzot ar speciālistu trīs gadu līgumu, vēsta medijs BBC.

Bijušais kluba uzbrucēja pozīcijas spēlētājs Mančestras komandas grožus pārņēma 2018. gada decembrī, aizstājot iepriekšējo galveno treneri Žozē Morinju.

Sulšēra ierašanās brīdī "United" vienība atradās vien sestajā vietā Anglijas premjerlīgā, par 11 punktiem atpaliekot no labāko četrinieka. Sekojošo 13 premjerlīgas spēļu laikā Mančestra zaudējusi tikai vienreiz un šobrīd jau atpaliek par diviem punktiem no ceturtajā vietā esošās Londonas "Arsenal" komandas.

"Vienmēr esmu sapņojis par šo darbu un esmu vairāk nekā sajūsmināts par iespēju vadīt klubu ilgtermiņā. Šajā klubā jūtos kā mājās kopš pirmās dienas šeit. Bijis gods būt "Manchester United" spēlētājam, un tagad tepat sākt savu trenera karjeru. Pēdējie daži mēneši bijuši fantastiska pieredze," prieku neslēpa Sulšērs.

Norvēģijas speciālists kļuvis par pirmo kluba treneri, kurš uzvarējis savās pirmajās sešās vietējā čempionāta spēlēs, pārspējot sera Meta Basbija rekordu.

UEFA Čempionu līgā trenera vadībā "Manchester United" pārvarēja "Paris Saint-Germain" pretestību, izbraukumā šokējot mājiniekus un uzvarot ar rezultātu 3:1. Divu spēļu summā komandas cīnījās neizšķirti 3:3, bet tas ļāva tālāk tikt angļu futbolistiem, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem.

Nākamā Mančestras komandas spēle Čempionu līgā paredzēta 10. aprīlī, kad futbolisti uzņems "Barcelona" vienību pirmajā ceturtdaļfināla mačā.

Sulšērs "Manchester United" vienību kā spēlētājs pārstāvēja no 1996. līdz 2007. gadam, 366 spēlēs izceļoties ar 126 vārtu guvumiem. Norvēģis ar komandu šajā laika periodā sešas reizes triumfēja Anglijas premjerlīgā, kā arī 1999. gadā izcīnīja UEFA Čempionu līgas titulu.

Toreiz tieši Sulšērs spēles kompensācijas laikā ar vārtu guvumu panāca rezultātu 2:1, piespiežot piekāpties Vācijas komandai "Bayern Munich".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!