"Optibet" Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas pēdējā spēlē svētdien Salaspils "Super Nova" mājās spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Auda" vienību.

"Super Nova" izcīnīja savu pirmo punktu virslīgā.

Pirmajā puslaikā vairāk momentu bija "Audas" futbolistiem un, tuvojoties tā beigām, tikai "Super Nova" vārtsarga Kristapa Zommera izcilais "seivs" glāba mājiniekus no zaudētiem vārtiem. Citā epizodē Tomislavs Štrkaļs trāpīja pa vārtu stabu.

Arī spēles otrajā puslaikā mājinieki pāris reizes izglābās no ielaistiem vārtiem. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Štrkaļs no tuvas distances ieraidīja bumbu laukuma saimnieku vārtos, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Šī bija virslīgas sezonas desmitā spēle un pirmā, kas noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

"Super Nova", debitējot virslīgā, ar rezultātu 1:3 piekāpās "Liepājai", bet "Auda" pirmās kārtas spēlē ar 1:0 pārspēja "Metta" komandu.

"Auda" virslīgā nebija spēlējusi kopš 2004.gada, bet pērn izcīnītā uzvara pēc spēka otrajā līgā deva tiesības startēt augstākajā divīzijā. Savukārt "Super Nova" pagājušajā sezonā "Optibet" Nākotnes līgā ieņēma trešo vietu.

Turnīra tabulas galvgalī ar sešiem punktiem divās spēlēs ir RFS un "Liepāja", četrus punktus guvusi "Auda", bet pa trīs punktiem ir" Riga", "Daugavpilij" un "Valmierai". "Tukums 2000"/"Telms", "Metta" un Salaspils "Super Nova" guvušas pa punktam, bet Jūrmalas "Spartakam" cīņa par punktiem vēl priekšā.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!