Foto: EPA/Scanpix/LETA

Spānijas futbola klubs Madrides "Atletico" ir ļoti tuvu, lai panāktu vienošanos par talantīgā portugāļu futbolista Žuāna Fēliksa iegādi no Portugāles vienības Lisabonas "Benfica".

Portugāles mediji vēsta, ka darījuma summa par Fēliksa pievienošanos "Atletico" varētu būt ap 120 miljoniem eiro, kas nozīmētu, ka 19 gadus vecais futbolists kļūtu par piekto dārgāko spēlētāju pasaulē. Pirmās četras pozīcijas ieņem tādas zvaigznes kā brazīlieši Neimars un Filipe Kutinju, kā arī francūži Kiljans Mbapē un Usmans Dembelē.

Portugāļu laikraksti "A Bola", "Record" un "O Jogo" vēsta, ka Fēlikss esot piekritis piedāvājumam klubu pārstāvēt nākamajās piecās sezonās, kurā ik gadu viņš saņemtu sešus miljonus eiro.

Tāpat iepriekš izskanēja baumas, ka par jauno portugāļu talantu esot interesējušās arī citas titulētas vienības. To skaitā bija abas Mančestras vienības "City" un "United", kā arī Itālijas čempione Turīnas "Juventus".

Savukārt "Atletico" vienību nākamajā sezonā vairs nepārstāvēs tās līderis Antuāns Grīzmans, kurš, visticamāk, pievienosies citam Spānijas grandam "Barcelona". Franču uzbrucēja līguma izpirkuma maksa ir tieši 120 miljonu eiro vērtībā, kas visdrīzāk kalpoja par iemeslu, kāpēc "Atletico" jaunajam portugālim izteica tik grandiozu piedāvājumu.

Fēlikss aizvadītajā sezonā ar "Benfica" kļuva par Portugāles čempionu, bet talantīgais uzbrucējs kopumā 43 spēlēs izcēlās ar 20 gūtiem vārtiem, aizvadot savu labāko sezonu karjerā.

Tāpat Fēlikss šī mēneša sākumā debitēja Portugāles nacionālajā izlasē, spēlējot līdzās superzvaigznei Krištianu Ronaldu Nāciju līgas pusfinālā pret Šveices izlasi. Portugāļi šajā mačā guva uzvaru un vēlāk arī triumfēja visā turnīrā.

Savukārt Madrides "Atletico" komanda aizvadītajā sezonā kļuva par Spānijas vicečempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!