Foto: F64

Latvijas futbola izlases pussargs Igors Tarasovs un viņa pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" svētdien izcīnīja trešo vietu Polijas čempionātā.

Belastokas klubs bronzas medaļas un iespēju nākamajā sezonā piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā bija nodrošinājis vēl pirms pēdējās čempionāta kārtas.

Pēdējā spēlē "Jagiellonia" savās mājās ar 4:2 (0:1) uzvarēja Gdaņskas "Lechia" futbolistus.

Vēl minūti līdz mača beigām mājinieki atradās iedzinējos ar 1:2, taču tad piecu minūšu laikā, ieskaitot kompensācijas laiku, "Jagiellonia" spēlētāji guva trīs vārtus un triumfēja noslēdzošajā čempionāta spēlē.

Latvijas futbolists šajā mačā pavadīja visas 90 minūtes, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Uzvaras - trešo - vārtu guvumā Tarasovs pēc stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu pa stabu, pēc kā komandas biedrs iesita bumbu jau tukšos vārtos.

Kā zināms, Tarasovs vien trešdien izcēlās ar pirmo vārtu guvumu Polijas čempionātā.

"Jagiellonia" futbolisti cīnījās spēcīgāko komandu grupā, kur tika sadalīts čempionu tituls, ar 41 punktu 37 spēlēs ieņemot trešo vietu. Belastokas klubs tikai par punktu atpalika no otrās vietas ieguvējas Varšavas "Legia", bet par diviem punktiem - no čempioniem Poznaņas "Lech".

Vēl spēcīgāko astoņniekā spēlēja arī vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Zabžes "Gornik" un uzbrucēja Vladimira Kameša pārstāvētā Ščecinas "Pogon". Šīs vienības attiecīgi ieņēma septīto un astoto vietu. Abas komandas pēdējā čempionāta spēlē piedzīvoja zaudējumus.

Zīmīgiu, ka "Gornik" komandas vārtus šajā mačā sargāja tieši Šteinbors.

Tikmēr vājāko komandu astoņniekā spēkojās uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā Krakovas "Cracovia", uzbrucēja Nikolaja Kozačuka klubs Lečnas "Gornik", cita uzbrucēja Eduarda Višņakova pārstāvētā Hožuvas "Ruch" vienība un Aleksandra Fertova klubs Kelces "Korona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!