Foto: Vida Press

Braitonas tiesa Anglijas premjerlīgas kluba "Chelsea" līdzjutējam uz trim gadiem lieguši ieeju futbola stadionos, tā sodot viņu par rasistisku saukļu skandēšanu spēļu laikā, ziņo britu mediji.

20 gadus vecais Džordžs Bredlijs "Chelsea" spēlē decembrī pret Braitonas un Hovas "Albion" komandu "Amex Stadium" tribīnēs izkliedzis rasistiskus apvainojumus. Bez aizlieguma apmeklēt Londonas kluba spēles viņam piemērots arī naudas sods 965 mārciņu apmērā, raksta BBC.

"Pateicamies Saseksas policijai par palīdzību, tiekot galā ar šo nepatīkamo incidentu, un esam gandarīti par iznākumu. Mēs gribam atgādināt visiem faniem, ka nepacietīsim nekādas neiecietības izpausmes savā stadionā," teikts Braitonas kluba paziņojumā.

Šis ir kārtējais gadījums šajā sezonā, kad "Chelsea" līdzjutēji izceļas ar homofobismu. UEFA Čempionu līgas izbraukuma spēlē Ungārijā britu kluba fani skandēja antisemītiskus saukļus un izkāra tāda pat satura plakātus, par ko izmeklēšanu iesāka UEFA, bet decembrī klubs uzsāka izmeklēšanu pret četriem līdzjutējiem, kas apvainoja "Manchester City" spēlētāju Rahīmu Sterlingu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!