Foto: AFP/Scanpix

Starptautiski atzīti Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta tiesneši pēdējā laika saņēmuši naudīgus piedāvājumus no citiem futbola čempionātiem, un tas esot satraucošs signāls vienā no spēcīgajiem turnīriem pasaulē, vēsta Anglijas mediji.

Britu tiesnesis Marks Klatenburgs pieņēmis Saūda Arābijas Futbola federācijas piedāvājumu kļūt par Tiesnešu komitejas vadītāju, aizvadītajā nedēļā vēstīja raidsabiedrība BBC. Klatenburgs tiek uzskatīts par vienu no šī brīža labākajiem tiesnešiem pasaulē, un viņam tika uzticēta 2016. gada Eiropas čempionāta, UEFA Čempionu līgas un Anglijas Futbola asociācijas kausa finālu tiesāšana.

Saūda Arābijā Klatenburgs Tiesnešu komitejas vadītāja amatā nomainīs citu starptautiski pazīstamu arbitru Hovardu Vebu.

"Ir svarīgi turpināt virzīties uz priekšu. Anglijā tagad ir profesionāli tiesneši, kas ir pozitīvi," teica Klatenburgs, kurš ar optimismu raudzījās uz saviem nākamajiem piedāvājumiem.

Pāris dienas vēlāk britu mediji vēstīja, ka arī Maikls Olivers, arī viens no vadošajiem Anglijas premjerlīgas tiesnešiem, esot saņēmis piedāvājumu no ASV futbola čempionāta (MLS). ASV futbola čempionātā savu darbu turpinās arī Vebs.

Laikraksts "The Sun" ziņo, ka Anglijā tiesneši nav apmierināti ar turnīra vadības darbu, kas mudina pieņemt darba piedāvājumus no citiem čempionātiem.

"The Sun" vēsta, ka premjerlīgā pēc šīm pārejām varētu iestāties tiesnešu krīze, tomēr turnīra vadība nesteidz celt paniku, un paaugstināja amatā citus tiesnešus, kuri pildīs uz citiem čempionātiem aizgājušo pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!